Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Напредују радови на изградњи ОШ "Војислав Илић Млађи" одељења у Лесковику

rssBookmark and Share

Ниш 22.09.2022. Јужна Србија Инфо

Мештани Лесковика нису крили задовољство због изградње нове школе на месту старе оронуле и што их брзина извођења радова уверава да ће се њихова деца ускоро наћи под сигурним кровом.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Марина Милојевић из тог места каже да се договор мештана са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски и руководством Градске општине Црвени крст поштује.

Њено дете похађа предшколску наставу која се изводи привремено у градском објекту намењеном окупљању мештана.

Наша деца ће овде у школу, неће путовати у Рујник. Путовање у зимским условима је небезбедно, указује она.

Мештанин Звонко Ђокић каже да је он ишао у школу у Лесковику, па његова деца, а сада и његове две унукице.

Видела сам током посете Лесковику у Градској општини Црвени крст задовољне родитеље чија ће деца у нову школу која се гради и коју ћемо опремити. Нова школа обезбедиће да мештани не одлазе из Лесковика, већ да се врате и они који су отишли, да се у том месту не смањује већ да се повећава број становника, рекла је градоначелница Ниша.

Са председником Градске општине Црвени крст Мирославом Милутиновићем и сарадницима разговарала је са грађанима како да се обезбеди довољно воде током читаве године. Истиче да договором можемо, корак по корак, све да постигнемо.

Успешно решавамо све договорене приоритете у Градској општини Црвени крст, указује Милутиновић и напомиње да ће од наредне школске године у новој школи бити више прешколаца и ђака у клупама него што је то сада случај.


#   Ниш   школе   Драгана Сотировски   Црвени Крст градска општина   Лесковик   Мирослав Милутиновић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима