Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Недовољне количине појединих лекова

rssBookmark and Share

Ниш 22.06.2013. Autor: Z. Miladinović

У свим „државним“ апотекама у Нишу од понедељка ће моћи да се набави инсулин, а ускоро и лекови са такозване дефицитарне листе, рекао је директор Апотека Ниш Димитрије Јанковић

Недовољне количине појединих лекова

Дијабетичари су претходних дана могли да набаве инсулин једино у апотеци „Здравље“, а у осталим апотекама су могли да добију само објашњење да он „недостаје“ и да би „ускоро требало да стигне“.

На апотекарским рафовима у граду нема ни фарина, који пацијенти такође морају да узимају свакодневно и „по шеми“, као ни аминофилина, ласикса и других лекова са „дефицитарне листе“.

– Инсулина има довољно, али је неко време његова дистрибуција била централизована, и он је могао да се набави само у апотеци „Здравље“. Већ од наредне седмице биће га и у свим другим апотекама. За неколико дана и лекови са такозване дефицитарне листе моћи ће да се набаве у нашим апотекама, пошто је тендер по хитном поступку за њихову набавку окончан. Иначе, и тих лекова је било, мада у врло оскудним количинама, а неких међу њима, рецимо нитроглицерина, имали смо довољно. Њихова „оскудност“ последица је проблема са неким произвођачима лекова који постоје у целој Србији – рекао је Јанковић за Данас.

Апотека Ниш покрива територију града Ниша, као и општина Алексинац, Ражањ, Гаџин Хан, Сврљиг, Дољевац и Мерошина. На територији Ниша она има 27 апотека, а у тим општинама још 22.


#   Ниш   Гаџин Хан   Димитрије Јанковић   Апотека Ниш   Општина Алексинац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима