Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nedovoljne količine pojedinih lekova

rssBookmark and Share

Niš 22.06.2013. Autor: Z. Miladinović

U svim „državnim“ apotekama u Nišu od ponedeljka će moći da se nabavi insulin, a uskoro i lekovi sa takozvane deficitarne liste, rekao je direktor Apoteka Niš Dimitrije Janković

Nedovoljne količine pojedinih lekova

Dijabetičari su prethodnih dana mogli da nabave insulin jedino u apoteci „Zdravlje“, a u ostalim apotekama su mogli da dobiju samo objašnjenje da on „nedostaje“ i da bi „uskoro trebalo da stigne“.

Na apotekarskim rafovima u gradu nema ni farina, koji pacijenti takođe moraju da uzimaju svakodnevno i „po šemi“, kao ni aminofilina, lasiksa i drugih lekova sa „deficitarne liste“.

– Insulina ima dovoljno, ali je neko vreme njegova distribucija bila centralizovana, i on je mogao da se nabavi samo u apoteci „Zdravlje“. Već od naredne sedmice biće ga i u svim drugim apotekama. Za nekoliko dana i lekovi sa takozvane deficitarne liste moći će da se nabave u našim apotekama, pošto je tender po hitnom postupku za njihovu nabavku okončan. Inače, i tih lekova je bilo, mada u vrlo oskudnim količinama, a nekih među njima, recimo nitroglicerina, imali smo dovoljno. Njihova „oskudnost“ posledica je problema sa nekim proizvođačima lekova koji postoje u celoj Srbiji – rekao je Janković za Danas.

Apoteka Niš pokriva teritoriju grada Niša, kao i opština Aleksinac, Ražanj, Gadžin Han, Svrljig, Doljevac i Merošina. Na teritoriji Niša ona ima 27 apoteka, a u tim opštinama još 22.


#   Niš   Gadžin Han   Dimitrije Janković   Apoteka Niš   Opština Aleksinac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima