Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нема шећера и зејтина у Нишу

rssBookmark and Share

13.09.2012. Autor: G.Vukašinović

Начелник тржишне инспекције Нишавског управног округа Борисав Златановић рекао је данас да су инспектори контролисали веће трговине у Нишу и да нису уочили повлачење шећера и јестивог уља са залиха.

Нема шећера и зејтина у Нишу

"Трговцима су потребне довољне количине ових намирница, али произвођачи испоручују мање количине од требованих", казао је Златановић.

Он је напоменуо да је несташица ових намирница приморала трговце да, када имају уље и шећер, ограниче количине који грађани могу да купе, у зависности од попуњености рафова у трговини.

Златановић очекује да несташица буде краткотрајна и да ће вероватно уследити корекција цена тих намирница.

Председник Удружења потрошача "Форум" Јован Јовановић рекао је да су несташице почеле оног дана када је влада забранила извоз појединих намирница.

"Одмах по доношењу одлуке владе ти артикли су нестали из трговина. Произвођачи настоје да вештачким несташицама изнуде више цене и да оно што су зарађивали извозом сада зараде на домаћем тржишту", казао је Јовановић.

Према његовим речима, то је типично понашање монополиста и такве појаве за наше прилике нису нове.

У месарама често нема појединих врста меса, навео је Јовановић и додао да је месо у просеку поскупело у последњих месец дана за око 30 одсто.

"Недавно смо имали госте из Шпаније у Нишу који су нам рекли да је месо код њих јефтиније", рекао је Јовановић и прокоментарисао то речима да је "суша и код нас и тамо" и да је то слаб изговор за овакво дивљање цена.


#   Јован Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима