Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка Бања добија коначно директан излаз на ауто-пут

rssBookmark and Share

Нишка Бања 26.01.2022. Јужна Србија Инфо

У Градској кући директор Коридора Србије Александар Антић и извршни директор предузећа Трејс Србија АД Стојко Мешков потписали уговор о изградњи саобраћајнице од петље Малча до раскрснице Просек чијом изградњом градска општина Нишка Бања добија излаз на ауто-пут.

Нишка Бања добија коначно директан излаз на ауто-пут

Потписивању уговора присуствовала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски која је, ослушкујући и сагледавајући потребе грађана Нишке Бање са сарадницима, од самог почетка активно радила на реализацији тог пројекта у сарадњи са Владом Србије и Коридорима Србије.

Кључна корист овог пројекта је што ће Нишка Бања добити директан излаз на ауто-пут, рекао је Антић после потписивања уговора и додао да ће изградњом те саобраћајнице бити повезани важни државни путеви који иду од Пирота кроз Сићевачку клисуру према Сврљигу, Књажевцу и источној Србији.

Ниш ће бити растерећен саобраћајних гужви, повећаће се ниво саобраћајне безбедности кроз језгро града, смањиће се загађеност ваздуха и бука, истакао је Антић.

Он је напоменуо да су завршене све припреме, да су средства за изградњу саобраћајнице обезбеђена, да ће радови почети чим временски услови то дозволе и да је рок за завршетак радова седам месеци.

Добијамо важну саобраћајницу која ће пуно значити људима у Нишкој Бањи који се баве туризмом, али и самим туристима који ће брже и сигурније стизати до бање, до будућег аква парка и Експо центра које ћемо градити или који желе да посете Сићевачку клисуру, нагласила је градоначелница Ниша.

У сарадњи са државом већ смо реконструисали саобраћајницу од Доње Врежине до Малче. И то није све, на јужном крају града ради се велики оперативни центар за праћење саобраћаја на два путна коридора, навела је Сотировски.

Вредност радова изградње у дужини од 1.450 метара је 3,2 милиона евра, а осим изградње саобраћајнице, пројектом је предвиђена изградња моста преко Малчанске реке, уређење корита те реке у дужини од 100 метара и изградња објеката значајних за стабилност и сигурност деонице, речено је приликом потписивања уговора.

Инвеститор су Коридори Србије, а радове изводи предузеће Трејс Србија АД.


#   Драгана Сотировски   Нишка Бања   ауто-пут   Александар Антић   коридор 10   Малча
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима