Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška Banja dobija konačno direktan izlaz na auto-put

rssBookmark and Share

Niška Banja 26.01.2022. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i izvršni direktor preduzeća Trejs Srbija AD Stojko Meškov potpisali ugovor o izgradnji saobraćajnice od petlje Malča do raskrsnice Prosek čijom izgradnjom gradska opština Niška Banja dobija izlaz na auto-put.

Niška Banja dobija konačno direktan izlaz na auto-put

Potpisivanju ugovora prisustvovala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je, osluškujući i sagledavajući potrebe građana Niške Banje sa saradnicima, od samog početka aktivno radila na realizaciji tog projekta u saradnji sa Vladom Srbije i Koridorima Srbije.

Ključna korist ovog projekta je što će Niška Banja dobiti direktan izlaz na auto-put, rekao je Antić posle potpisivanja ugovora i dodao da će izgradnjom te saobraćajnice biti povezani važni državni putevi koji idu od Pirota kroz Sićevačku klisuru prema Svrljigu, Knjaževcu i istočnoj Srbiji.

Niš će biti rasterećen saobraćajnih gužvi, povećaće se nivo saobraćajne bezbednosti kroz jezgro grada, smanjiće se zagađenost vazduha i buka, istakao je Antić.

On je napomenuo da su završene sve pripreme, da su sredstva za izgradnju saobraćajnice obezbeđena, da će radovi početi čim vremenski uslovi to dozvole i da je rok za završetak radova sedam meseci.

Dobijamo važnu saobraćajnicu koja će puno značiti ljudima u Niškoj Banji koji se bave turizmom, ali i samim turistima koji će brže i sigurnije stizati do banje, do budućeg akva parka i Ekspo centra koje ćemo graditi ili koji žele da posete Sićevačku klisuru, naglasila je gradonačelnica Niša.

U saradnji sa državom već smo rekonstruisali saobraćajnicu od Donje Vrežine do Malče. I to nije sve, na južnom kraju grada radi se veliki operativni centar za praćenje saobraćaja na dva putna koridora, navela je Sotirovski.

Vrednost radova izgradnje u dužini od 1.450 metara je 3,2 miliona evra, a osim izgradnje saobraćajnice, projektom je predviđena izgradnja mosta preko Malčanske reke, uređenje korita te reke u dužini od 100 metara i izgradnja objekata značajnih za stabilnost i sigurnost deonice, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora.

Investitor su Koridori Srbije, a radove izvodi preduzeće Trejs Srbija AD.


#   Dragana Sotirovski   Niška Banja   auto-put   Aleksandar Antić   koridor 10   Malča
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima