Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ekskluzivno: Niška Banja dobija izlaz na auto - put

rssBookmark and Share

Niška Banja 02.12.2020. Južna Srbija Info

Dogovor gradonačelnice Sotirovski, direktora "Koridora" i direktora "Srbijavode"

Ekskluzivno: Niška Banja dobija izlaz na auto - put

Kako je izjavila za portal Južna Srbija Info, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, izgradnjom puta od Malče do Proseka, Niška Banja će biti bliža, a putnici i turisti neće više morati da prolaze kroz grad da bi posetili jednu od najlepših banja u Srbiji.

"Nišku Banju moramo da vratimo na mesto koje joj je pripadalo. Uz izlaz sa auto-puta, uvođenjm turističkih vaučera, izgradnjom kupališta "Kulište" u saradnji sa Ministrastvom turizma, verovatno još jednnom atrakcijom, koju planiramo, Banja će oživeti. Na proleće će biti otvoreno i Arheološko nalazište "Medijana", što će umnogome upotpuniti sadržaj naše Banje", izjavila je Dragana Sotirovski za Južnu Srbiju Info, nakon sastanka sa direktorom JP "Koridori Srbije" Aleksandrom Antićem i direktorom JVP „Srbijavode“, o izgradnji puta od Malče do Proseka.

Na sastanku gradonačelnice Niša, direktora JP "Koridori Srbije" Aleksandra Antića i direktora JVP „Srbijavode“ Gorana Puzovića, dogovorena je izgradnja puta od Malče do Proseka u dužini od 1,5 kilometara i uređenje Malčanske reke u dužini od 150 metara.

Prema tom dogovoru, radovi bi trebalo da počnu na proleće iduće godine. Realizacijom ovih radova biće omogućeno skretanje sa auto-puta na Malčanskoj petlji ka Niškoj Banji svima koji dolaze iz pravca Beograda, Dimitrovgrada ili Istočne Srbije, a da ne moraju da prolaze kroz grad.

Niška Banja postaje na taj način dostupnija turistima i namernicima koji žele da provedu odmor u banji ili da je posete.

Gradonačelnica Niša, napomenula je da bi bilo dobro da se u primerenom roku osvetle Malčanska i Matejevačka petlja, kao i da se izvedu radovi na rehabilitaciji regionalnog putnog pravca od završetka Knjaževačke ulice do Malče.

Komentara: 0


#   turizam   saobraćaj   Dragana Sotirovski   Niška Banja   Aleksandar Antić   koridor 10   Malča   Prosek selo
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima