Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка Војна болница поново у ковид систему

rssBookmark and Share

Ниш 29.03.2021. Јужна Србија Инфо

Војна болница Ниш од данас је поново ушла у ковид систем и са 86 лежајева, од чега је 46 кисеоничних места, у њој је све спремно за пријем ковид пацијената.

Нишка Војна болница поново у ковид систему

„Желим да се захвалим нашим војним лекарима и медицинском особљу који су успели да у најкраћем могућем року припреме све за пријем ковид пацијената. Уверен сам да ће као и увек дати све од себе да оболели добију квалитетну лекарску негу и да се што пре опораве и врате својим кућама“, рекао је министар одбране Небојша Стефановић.

С обзиром да су капацитети у болницама на југу Србије готово на издисају, нишки Кризни штаб упутио је молбу Министарству одбране за враћање Војне болнице Ниш у ковид систем.
 
У Нишу је на данашњи дан регистровано 285 новозаражених, а због тешке епидемиолошке ситуација у овом граду припадници војног здравства поново ће притећи у помоћ колегама из цивилног здравства.   

Војна болница у Нишу иначе је била претходно у ковид систему од почетка децембра до почетка фебруара и у том периоду кроз њу је прошло око 150 пацијената.
 


#   Ниш   Небојша Стефановић   Војна болница Ниш   Министарство одбране   ковид болница
@nesastefanovic @mo_i_vs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима