Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška Vojna bolnica ponovo u kovid sistemu

rssBookmark and Share

Niš 29.03.2021. Južna Srbija Info

Vojna bolnica Niš od danas je ponovo ušla u kovid sistem i sa 86 ležajeva, od čega je 46 kiseoničnih mesta, u njoj je sve spremno za prijem kovid pacijenata.

Niška Vojna bolnica ponovo u kovid sistemu

„Želim da se zahvalim našim vojnim lekarima i medicinskom osoblju koji su uspeli da u najkraćem mogućem roku pripreme sve za prijem kovid pacijenata. Uveren sam da će kao i uvek dati sve od sebe da oboleli dobiju kvalitetnu lekarsku negu i da se što pre oporave i vrate svojim kućama“, rekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

S obzirom da su kapaciteti u bolnicama na jugu Srbije gotovo na izdisaju, niški Krizni štab uputio je molbu Ministarstvu odbrane za vraćanje Vojne bolnice Niš u kovid sistem.
 
U Nišu je na današnji dan registrovano 285 novozaraženih, a zbog teške epidemiološke situacija u ovom gradu pripadnici vojnog zdravstva ponovo će priteći u pomoć kolegama iz civilnog zdravstva.   

Vojna bolnica u Nišu inače je bila prethodno u kovid sistemu od početka decembra do početka februara i u tom periodu kroz nju je prošlo oko 150 pacijenata.
 


#   Niš   Nebojša Stefanović   Vojna bolnica Niš   Ministarstvo odbrane   kovid bolnica
@nesastefanovic @mo_i_vs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima