Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нова бициклистичка стаза повезује две градске општине у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 29.07.2021. Јужна Србија Инфо

Изградња бициклистичке стазе од моста на Кутинској реци до кружног тока према Нишкој Бањи је почела, а радове је на Булевару цара Константина обишла градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима, заједно са председницима градских општина Небојшом Коцић и Душаном Живковићем.

Нова бициклистичка стаза повезује две градске општине у Нишу

Бициклистичка стаза која ће бити изграђена за 90 дана од посебног је значаја како за Нишлије тако и туристе, а посебан акценат је стављен на очувању животне средине смањењем употребе аутомовила. Стазу раде Путеви Србије, подизвошач је предузеће Трејс, а вредност радова је 80 милиона динара. 

"На овај начин заједно са државом повезујемо две важне општине, Мединау и Нишку Бању. Дуго смо чекали на овај пројекат, држава га је започела пре неколико година, а онда су радови стали због недостатка пара. Радови се сада настављају,а лепа вест је и да су све градске општине добиле новац од државе за изградњу бар једне важне саобраћајнице”, казала је Сотировски.

Небојша Коцић, председник Градске општине Медијана је додао да ће се на овој деоници радити како бициклистичка тако и пешачка стаза која ће ићи од Делта Планета, преко Стоп шопа до Нишке Бање.

"То је јако важно за очување животне средине, с обзиром на то да смо недавно имали и посету државног секретара из Министарства за заштиту животне средине са којом смо разговарали баш на ову тему. Велику подршку у томе имамо од града и градоначелнице Сотировски која се изборила да добијемо овај пројекат. Бициклистичка стаза је од значаја за град и наше општине али и за грађане који ће на овај начин дати значајан допринос очувању и заштити животне средине, а самим тим и свог здравља”, изјавио је Коцић.

Душан Живковић, председник ГО Нишка Бања је додао да се на овај пројекат чекало пет година.

"Ови радови  су доказ да град и пре свега држава имају сасвим другачији приступ Нишкој бањи и да ће коначно кренути велики пројекти, где спада и ова бициклистичка стаза. Нешто што је јако битно у време короне, свакако јесте одржати здрав живот. У Нишкој бањи се пре свега промовишу екстремни спортови, као што су рафтинг и параглајдинг, али и бициклизам је нешто што ће јако допринети и здравом животу, али свакако и повезивању града и Нишке бање. Дугујемо велику захвалност граду и градоначелници, која је од почетка свог мандата просто предвидела велике пројекте за Нишку Бању, а ово је доказ да су почели и да се реализују”, изјавио је Душан Живковић.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Нишка Бања   Медијана градска општина   Брзи Брод   Булевар Цара Константина   бициклистичке стазе   Небојша Коцић   Душан Живковић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима