Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новчана помоћ и позајмице пензионерима у Прокупљу – ускоро и пакети

rssBookmark and Share

Прокупље 10.11.2020. Јужна Србија Инфо

Удружење пензионера Града Прокупља на разне начине пружа одређене видове помоћи својим најугроженијим члановима. Један од начина пружања помоћи је и додела новчаних позајмица.

Новчана помоћ и позајмице пензионерима у Прокупљу – ускоро и пакети

Током ове године скоро хиљаду чланова добило је позајмице за куповину огревног дрвета, угља, куповину лекова, плаћање утрошене електричне енергије и друге намене, изјавио је председник удружења Милован Вучићевић и додао да ће се позајмице одобравати и у наредном периоду.

Позајмице за куповину огревног дрвета додељују се у износу од 15.000, а угља од 20.000 динара, са роком отплате од шест месеци.

Вучићевић је истакао да ће у најскорије време бити организована и подела пакета са основним животним намирницама социјално најугроженијим пензионерима Прокупља.

Средства за куповину ових пакета обезбедио је Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање. Поред висине пензије, која не прелази износ од 15.000 динара, и пензионог стажа, у обзир ће се узимати и број запослених чланова у породици, изјавио је он и додао да ће се захтеви за доделу пакета подносити у просторијама организације.

Према његовим речима, планирано је да ову помоћ добије око 350 пензионера.

Обавештење о критеријумима за доделу пакета биће истакнуто наредне недеље у просторијама Удружења пензионера Града Прокупља.


#   Прокупље   огрев   пензионери   пакети са храном   Удружење пензионера Прокупље   Милован Вучићевић   позајмица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима