Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови мамограф за УКЦ Ниш, донација Фондације принцезе Катарине

rssBookmark and Share

Ниш 28.11.2023. Јужна Србија Инфо

Ниш од данас поново има покретни дигитални мамограф, дар Фондације принцезе Катарине Карађорђевић у сарадњи са фондацијом из Њујорка Ставрос Ниархос.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Уручењу донације на Белом Двору присуствовала је министарка здравља проф. др Даница Грујичић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски и проф. др Зоран Перишић, директор Универзитетско клиничког центра Ниш. У УКЦ Ниш стигла је у међувремену и магнетна резонанца коју је обезбедила држава.

Према речима градоначелнице Ниша, најсавременија опрема за дијагностиковање канцера дојке намењена је Нишлијкама али и свим женама на југу централне Србије у чије средине ће већ од понедељка покретни мамограф стићи.

Она је додала да Њиховим Краљевским Височанствима, принцези Катарини и престолонаследнику Александру ово није први пут да помажу Нишу и здравственим установама у крају. На овај начин је настављена сарадња Фондације са УКЦ Ниш, а захваљујући новом мамографу на најквалитетнији начин  могу да се обаве мамографски прегледи и спасе многи животи захваљујући раном откривању рака дојке.

Принцеза Катарина је истакла да ће њена Фондација која се бави хуманитарним радом наставити да помаже здравствене установе у Србији као што је то чинила и до сада.


#   Ниш   Драгана Сотировски   мамограф   Принцеза Катарина   Фондација Катарине Карађорђевић   Универзитетски клинички центар ниш
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима