Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови подземни контејенери на Медијани

rssBookmark and Share

Ниш 12.11.2021. Јужна Србија Инфо

У оквиру унапређења комуналне инфраструктуре на свом подручју Градска општина Медијана поставила је 34 нова подземна контејнера на 10 локација, што је највише током једне године.

Нови подземни контејенери на Медијани

Сви контејнери имају папучице, чиме се избегава непосредан контакт са судом за одлагање смећа и обезбеђује боља хигијена. За постављање подземних контејнера влада велико интересовање грађана и стамбених заједница, а довољно је да се заинтересовани обрате Већу Градске општине Медијана са захтевом да им надземни контејнери буду замењени подземним. Након тога спроводи се процедура обезбеђивања свих дозвола за одређивање прецизне локације где ће нови контејнер бити уграђен.

Од 2017. године на подручју највеће нишке општине постављена су 124 нова подземна суда за чврст комунални отпад. Апел је грађанима да отпад не одлажу поред контејнера, чувају своју околину и на тај начин обезбеде здраву животну средину. 

Четрдесет вењака на подручју Градске општине Медијана такође је ове године добило нов изглед - замењени су дотрајали делови, поправљен кровни покривач, штафне и делови клупа. 

 


#   Ниш   Медијана градска општина   контејнери   подземни контејнери
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима