Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi podzemni kontejeneri na Medijani

rssBookmark and Share

Niš 12.11.2021. Južna Srbija Info

U okviru unapređenja komunalne infrastrukture na svom području Gradska opština Medijana postavila je 34 nova podzemna kontejnera na 10 lokacija, što je najviše tokom jedne godine.

Novi podzemni kontejeneri na Medijani

Svi kontejneri imaju papučice, čime se izbegava neposredan kontakt sa sudom za odlaganje smeća i obezbeđuje bolja higijena. Za postavljanje podzemnih kontejnera vlada veliko interesovanje građana i stambenih zajednica, a dovoljno je da se zainteresovani obrate Veću Gradske opštine Medijana sa zahtevom da im nadzemni kontejneri budu zamenjeni podzemnim. Nakon toga sprovodi se procedura obezbeđivanja svih dozvola za određivanje precizne lokacije gde će novi kontejner biti ugrađen.

Od 2017. godine na području najveće niške opštine postavljena su 124 nova podzemna suda za čvrst komunalni otpad. Apel je građanima da otpad ne odlažu pored kontejnera, čuvaju svoju okolinu i na taj način obezbede zdravu životnu sredinu. 

Četrdeset venjaka na području Gradske opštine Medijana takođe je ove godine dobilo nov izgled - zamenjeni su dotrajali delovi, popravljen krovni pokrivač, štafne i delovi klupa. 

 


#   Niš   Medijana gradska opština   kontejneri   podzemni kontejneri
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima