Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нове саднице на Морави код Трупала - засађено 100 стабала храста лужњака

rssBookmark and Share

Ниш 06.04.2021. Јужна Србија Инфо

Садњом 100 стабала храста лужњака на обалама Нишаве у Трупалу ствaрамо шумовит и леп потез и истовремено утврђујемо обале реке, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски која је са вршиоцем дужности директора ЈП „Србијашуме“ Игором Брауновићем засадила прву садницу тог дуговечног дрвета.

Нове саднице на Морави код Трупала - засађено 100 стабала храста лужњака

Она је најавила да се акција пролећног пошумљавања подручја Ниша наставља наредне седмице поделом садница грађанима и садњом 90 кедрова који ће бити замена за 18 посечених стабала на Булевару Немањића због изградње шопинг центра.

Брауновић је рекао да је ЈП „Србијашуме“ остало за пошумљавање још 11 одсто површина државног земљишта којим то јавно предузеће газдује и да је пут даљег пошумљавања сарадња са грађанима и локалним самоуправама и садња на приватним поседима.

Стабла храста лужњака граду је поклонило Друштво за заштиту и проучавање птица Србије чији су представници рекли да су новембра прошле године започели акцију „Сад за будућност“ и да је до сада на 70 локација у Србији засађено 1.200 храстова лужњака.

Шумовитост теротирије Ниша којом газдује ЈП „Србијашуме“ износи 90 одсто. Акцији пошумљавања обала Нишаве код Трупала придружио се председник градске општине Црвени крст Мирослав Милутиновић.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Србијаводе   Медиана ЈКП   Мирослав Милутиновић   Трупале   пошумљавање
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима