Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nove sadnice na Moravi kod Trupala - zasađeno 100 stabala hrasta lužnjaka

rssBookmark and Share

Niš 06.04.2021. Južna Srbija Info

Sadnjom 100 stabala hrasta lužnjaka na obalama Nišave u Trupalu stvaramo šumovit i lep potez i istovremeno utvrđujemo obale reke, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa vršiocem dužnosti direktora JP „Srbijašume“ Igorom Braunovićem zasadila prvu sadnicu tog dugovečnog drveta.

Nove sadnice na Moravi kod Trupala - zasađeno 100 stabala hrasta lužnjaka

Ona je najavila da se akcija prolećnog pošumljavanja područja Niša nastavlja naredne sedmice podelom sadnica građanima i sadnjom 90 kedrova koji će biti zamena za 18 posečenih stabala na Bulevaru Nemanjića zbog izgradnje šoping centra.

Braunović je rekao da je JP „Srbijašume“ ostalo za pošumljavanje još 11 odsto površina državnog zemljišta kojim to javno preduzeće gazduje i da je put daljeg pošumljavanja saradnja sa građanima i lokalnim samoupravama i sadnja na privatnim posedima.

Stabla hrasta lužnjaka gradu je poklonilo Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije čiji su predstavnici rekli da su novembra prošle godine započeli akciju „Sad za budućnost“ i da je do sada na 70 lokacija u Srbiji zasađeno 1.200 hrastova lužnjaka.

Šumovitost terotirije Niša kojom gazduje JP „Srbijašume“ iznosi 90 odsto. Akciji pošumljavanja obala Nišave kod Trupala pridružio se predsednik gradske opštine Crveni krst Miroslav Milutinović.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Srbijavode   Mediana JKP   Miroslav Milutinović   Trupale   pošumljavanje
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima