Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обустављене операције катаракте у Нишу

rssBookmark and Share

23.06.2014. ЈугМедиа

На Очној клиници у Нишу обустављене су операције катаракте због несташице сочива. На ову операцију сада чека 2.900 пацијената из Ниша и других места на југоистоку земље, а директорка Очне клинике др Гордана Златановић каже да се за последњих шест месеци листа чекања увећала за 900 људи.

Обустављене операције катаракте у Нишу

„Са материјалом којим смо располагали, од почетка године обавили смо око 800 захвата. Међутим сочива више нема, па нема ни операција. Последњи пут сочива смо добили децембра прошле године“, рекла је др Златановић

Она је истакла да не може да претпостави када ће Очна клиника добити сочива јер  набавка централизована и за тендер је задужен републички Фонд за здравствено осигурање.

Због привременог обустављања операција катаракте на Очној клиници, значајно је повећано интересовање пацијената за операције у нишкој Војној болници.

Пацијенти који се ових дана пријављују за операције катаракте у Војној болници могу да рачунају да ће на ред стићи фебруара наредне године.

Дуге листе чекања у државним здравственим установама натерала је један број имућнијих пацијената да помоћ потраже у приватним ординацијама.

Операција катаракте у приватним очним клиникама у Нишу кошта између 650 и 750 евра, а чекања нема тако да се овај захват може да заврши у року од два дана.


#   Клинички центар Ниш   катаракта   Клинички центар   Очна клиника
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима