Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од данас организоване туре плаћају 300 динара по особи за улазак у храм Светог Саве

Bookmark and Share

01.10.2022. Јужна Србија Инфо

Од 1. октобра 2022. године наплаћиваће се организовани обиласци Храма Светог Саве уз пратњу водича Храма Светог Саве и то на српском, енглеском и руском језику, а не улазак у поменути Храм.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

У организовани обилазак је укључено разгледање делова Храма који иначе нису доступни свим посетиоцима (улазак у простор амвона, те простор испред иконостаса и фотографисање ипред самог олтара, разгледање мозаика из непосредне близине, као и делови Крипте који су иначе затворени). Трајање обиласка је од 30-45 мин и подразумева поглед на Храм са историјске, уметничке и теолошке стране.

Групе које су изузете од плаћања су деца, ђаци, студенти из Србије, Црне Горе и Републике Српске, као и све посете државних и црквених школа, универзитета и институција, као и посете инвалида.

Плаћања се могу извршити неколико дана пре посете Храму путем уплате на жиро рачун Храма Светог Саве 265-1630310009080-35

Уколико се деси да одређена група посетилаца не буде раније најављена, плаћање ће извршити у самом Храму овлашћеном лицу.

За остале потребне информације око заказивања можете се јавити на телефон:

+381 63 8215 858


#   туризам   наплата   Храм Светог Саве
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима