Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општина Босилеград прогласила ванредну ситуацију

rssBookmark and Share

Босилеград 25.01.2017. Бета, РТС, Јужна Србија Инфо

Након што је У Босилеграду пало око пола метра снега на већ постојећи који се није отопио од почетка јануара, општина је увела ванредну ситуацију, изјавио је председник Општине Владимир Захаријев.

Након нових снежних падавина проглашена је ванредна ситуација,  Фото: Танјуг
Након нових снежних падавина проглашена је ванредна ситуација, Фото: Танјуг

Владимир Захаријев је агенцији Бета рекао да је ванредна ситуација у Босилеграду проглашена у понедељак, због нових снежних падавина које су додатно отежале кретање по путевима у брдско планинском делу општине.

"Још један снежни талас нисмо могли да прегурамо без увођења ванредног стања. У брдима висина снежног покривача износи и до једног и по метара. На чишћењу путева од снега без престанка раде све општинске машине а ангажовано је и пет, шест приватника који имају своју механизацију која се може користити за чишћење путева", навео је Захаријев.

Истакао је да у најудаљенијим селима од почетка јануара када је снег завејао југ Србије лекари пацијенте посећују користећи искључиво моторне санке.

"Радимо све што можемо да ослободимо путеве да људи могу да се крећу колима, али у међувремену и лекари иду до пацијената на санкама када је то потребно, а на санкама превозимо и храну и све што је потребно када нас грађани који су завејани позову", рекао је председник Општине.

Ванредна ситуација је уведена по препоруци Општинског штаба за ванредне ситуације.

  


#   Босилеград   снег   зима   председник општине   Владимир Захаријев   ванредна ситуација   штаб за ванредне ситуације   југ Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима