Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Босилеград: За санацију потребне машине и грађевински материјал

rssBookmark and Share

Босилеград 23.02.2015. Јужна Србија Инфо

На подручју Босилеграда и данас се наставља санирање штета од бујица и снега, а да је уз тешку механизацију, најпотребнији грађевински материјал.

Фото РТС
Фото РТС

Због бујичних поплава крајем јануара и снежне мећаве, почетком фебруара, у Босилеграду је и даље на снази ванредна ситуација а проблеми се решавају по приоритетима.

Председник општине Босилеград Владимир Захаријев изјавио је да је најважније да нема животно угрожених грађана, а да се ради све што је могуће како би се санирало стање, посебно на брдско планинским подручјима.

Он је додао да ће због квара на неколико грађевинских машина бити затражена помоћ у додатној тешкој мехзанизацији од “Путева Србије”.

Захаријев је подсетио и да је снег покидао далеководе и порушио велики број бандера у брдско планинским пределима, а да монтнери даноноћно раде на потпуној нормализацији стања.

Према његовим речима, тренутно је најпотребнији гарђевински материјал како би се санирале куће и остали објекти који су претпрели оштећења у јануару и фебруару.

Општина Босилегтрад, од Републичког штаба за ванредне ситуације добила је у фебруару агрегате за струју, сушилице за зидове и нафту за грађевинске машине а од Сектора за ванредне ситуације додатна теренска возила.


#   Босилеград   ванредно стање   поплава   машине   председник општине   Владимир Захаријев   санација   животно угрожен   ванредна ситуација   грађевинска машина   недостатак  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима