Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општинарима смањење плата

rssBookmark and Share

Куршумлија 16.05.2013. Autor: M.M.

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић који је за "мазду 6" из буџета општине издвојио чак 25.800 евра најавио је ригорозне мере штедње у општинској управи.

Општинарима смањење плата

Видић каже да се то првенствено односи на плате функционера, високостручних кадрова, те осталих чиновника са натпросечним месечним примањима. У истом пакету штедње биће коришћење службених аутомобила, телефона, хране и пића о трошку Општине.

- Запосленима у општинској управи од наредног месеца биће смањене плате за десет одсто, а функционерима 20% , Казао је Видић.

Службена возила се уместо на општинском паркинг, налазе код куће општинских функционера и привилегованих службеника, а да ли ће се са таквом праксом прекинути одговор нисмо успели да добијемо.

Подсетимо, Радољуб Видић први човек општине Куршумлија која спада у најсиромашније и најнеразвијеније општине са највећим бројем социјално угрожених грађана који живе на ивици егзистенције о трошку општине купио је крајем Марта ове године нови аутомобил "мазду 6" од чак 25.800 евра.

Општина Куршумлија како сазнаје Јужна Србија у свом возном парку има најмање шест службених возила.


#   Куршумлија   Јужна Србија регион   Радољуб Видић   социјално угрожени   општина Куршумлија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима