Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отежан саобраћај у Србији, борба са сметовима, ванредна ситуација у девет општина

rssBookmark and Share

Лесковац 09.01.2017 РТС, Јужна Србија Инфо

И даље је на снази црвени метеоаларм. Ванредна ситуација је у девет општина, најкритичније на југу Србије. Евакуисано око 120 особа током ноћи. На подручју Блаца сметови и до три метра.

Фото: Белами
Фото: Белами

Саобраћај се обавља отежано, а камионима с приколицом забрањен је прилаз Копаонику и Гочу.

Велика Морава је залеђена, а због леда је обустављена пловидба на Дунаву и Сави.

У најхладнијем делу Србије Сјеници, јуче је измерено минус 33. Мада нема ветра и снега многа села и даље су блокирана. У Лесковцу је било -25 а ванредна ситуација је у Медвеђи, јер су планинска села одсечена. Тако је и у 24 села општине Власотинце а не може се ни до десетак села у Владичином Хану.

Заменик начелника Сектора за ванредне ситуације Бобан Стевановић рекао је за РТС да је евакуисано 120 грађана и 70 возила и да је током ноћи било потребе за интервенцијом на територији Новог Пазара, Горњег Милановца и Сокобање. Према његовим речима, углавном се радило о лицима којима је требала медицинска помоћ.

Припадници Горске службе спашавања саопштили су да су у недељу успешно спасили жену (76) из села Рдова код Владичиног Хана, којој је пукао чир на желуцу.

У Блацу, који се налази између Коапоника и Јастребца, снег прави проблеме. Председник општине Зоран Јозић каже да је механизација на терену, али су сметови преко три метра, што отежава рашчишћавање. Каже да има заселака где не могу да дођу.

Коментара: 0


#   Лесковац   Врање   Блаце   Путеви Србије   Владичин Хан   саобраћај   снег  ванредна ситуација  Зоран Јозић   сметови
@
[ Додај коментар ]