Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела реконструкција пијаце „Криве ливаде“ на Булевару Немањића

rssBookmark and Share

Ниш 15.11.2023. Јужна Србија Инфо

Почела је комплетна обнова пијаце „Криве ливаде“ на Булевару Немањића. Објекат ће добити кров на целој површини од 4.000 квадрата и цео простор биће савремено уређен. Радове на обнови пијаце обишла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима и директором ЈКП „Тржница“ Гораном Ђорђевићем.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Градоначелница Сотировски је истакла да су модерном Нишу потребне модерне пијаце по мери и продаваца и купаца. Управо таква биће пијаца „Криве ливаде“ позната и као Бошко Буха. Када радови буду завршени биће то „пијаца новог доба“ једна од најлепших у Србији. Додала је да се увелико ради и на новој пијаци у ГО Пантелеј, реконструисаће се и пијаца на Трошарини. Велики пројекат на коме се, такође, ради је и кванташка пијаца.

Према речима директора Ђорђевића пијаца ће бити наткривена, тезге са воћем и поврћем одвојене од тезги са робом, а ту је и млечна хала. Старе тезге замениће нове које ће целом амбијенту дати сасвим нов изглед, а биће уведена и ноћна продаја у неким локалима. После реконструкције очекује се и већи број закупаца на овој пијаци, око 150 пољопривредних и преко 120 робних тезги.

Ђорђевић је додао да, уколико им време буде ишло на руку, реконструкција пијаце биће завршена крајем јануара и почетком фебруара.

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Тржница ЈП   ГО Пантелеј   Булевар Немањића   Бошко Буха пијаца   Пијаца Криве ливаде
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима