Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почео "Нишвил" највећи џез фестивал у југоисточној Европи

rssBookmark and Share

Ниш 12.08.2022. Дејан Тасић РТС

У Нишу је синоћ почео Нишвил фестивал, највећи џез фестивал у југоисточној Европи. У наредна четири дана на 15 бина биће одржано 250 програма.

РТС Screenshot
РТС Screenshot

Отварање 28. Нишвил џез фестивала обележио је наступ Бети Ђорђевић, која је добитница награде за животно дело. То признање додељује се од 2006. године и најважније је у нашој џез музици.

Публику је одушевио и наступ групе "Earth and Fire", која је позната по фанки хитовима са краја седамдесетих.

„То су све велика имена забавне музике и позната џез-имена. У тој галерији ликова сам придодата и ја, то је за мене заиста нешто велико,  и само могу да кажем хвала, хвала, пуно хвала", рекла је Бети Ђорђевић, добитница Награде за животно дело.

„Оно што у овој постави свирамо је заиста врло добро. Окупио сам најбоље певаче и имамо одличне музичаре у бенду, тако да песме 'Earth Wind and Fire' звуче још убедљивије", каже Ал Мекеј из сасатава "Earth Wind and Fire".

Фестивал се одржава под слоганом „Још овај пут" јер организатори најављују могућност пресељења из Ниша због смањеног буџета.

„Недостају мало оне џез легенде из топ 10 ранг листа, али је заиста све поскупело ове године, практично нам је буџет 33 одсто мањи, а трошкови су 33 одсто већи", изјавио је директор Фестивала Иван Благојевић.

Вечерас наступа регионална звезда Мањифико, у суботу Наташа Атлас, а фестивал у недељу затварају двоструки добитници Гремија амерички састав „Јелоу џекет" и син легендарног Боба Марлија - Џулијан Марли.


#   Ниш   Нишвил   џез   Нишвил 22
@nisville @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима