Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почиње обнова Клиничког центра у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 18.10.2013. Autor: Tanjug

У Клиничком центру Ниш данас је почела изградња и реконструкција те здравствене установе средствима из кредита Европске инвестиционе банке.

Почиње обнова Клиничког центра у Нишу

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић рекла на свечаности поводом почетка радова да су средства Европске инвестиционе банке одборена 2006. године, а да је Скупштина Србије тај кредит ратификовала 2008.

Она је рекла да је нишки Клинички центар први у Србији који је успео да заврши све неопходне пројекте за почетак радова. Реконструкцијом и изградњом Клиничког центра биће изграђена нова зграда површине 26.482 метара квадратних и биће реконструисано 16.900 метара квадратних постојећег објекта.

Нови Клинички центар у Нишу имаће 15 операционих сала и два ургентна центра, 513 стандардних болничких кревета, 80 кревета на интензивној нези, шест за трансплантацију и 10 за посматрање. Рок за завршетак радова је 32 месеца. Извођач радова је италијанска фирма Инсо.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић је рекла да је реконструкција клиничких центара у Новом Саду и Крагујевцу очекује почетком наредне године, а Клиничког центра у Београду 2015. године. Раније је саопштено да је изградња и реконструкција Клиничког центра Ниш вредна 31,5 милиона евра.

Пројекат реконструкције четири клиничка центра у Србији вредан је 150 милиона евра.

Коментара: 0


#   Ниш   реконструкција   Клинички центар   Славица Ђукић Дејановић   Скупштина Србије   Нови Клинички центар
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима