Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дочек: Генерал Лазаревић после 10 година проведених у Хагу стигао у Ниш! (ФОТО)

rssBookmark and Share

03.12.2015. Телеграф, Јужна Србија Инфо

Лазаревић је био осуђен по командној одговорности на 14 година затвора због злочина на Косову и Метохији, као командант Приштинског корпуса, а потом и комадант Треће армије Војске Југославије 1998. и 1999. године

Фото: Телеграф
Фото: Телеграф

Генерал Владимир Лазаревић стигао је после 10 година у Србију, а с њим у авиону који је на писту аеродрома у Нишу слетео из Хага били су министар одбране Србије Братислав Гашић и министар правде Никола Селаковић. Док су га на аеродрому сачекали министар Александар Вулин, начелник ГШ Љубиша Диковић, владика Теодосије, као и градоначелник Ниша Зоран Перишић.

Лазаревић је био осуђен по командној одговорности на 14 година затвора због злочина на Косову и Метохији, као командант Приштинског корпуса, а потом и комадант Треће армије Војске Југославије 1998. и 1999. године.

У Хашком затвору је провео више од десет година, где се у међувремену и разболео, а неколико пута је и оперисан.

Лазаревић је добровољно отишао у Хаг у фебруару 2005. године, где је четири године касније осуђен на 15 година затвора, али му је казна после жалбе смањена на 14 година.


#   Братислав Гашић   Александар Вулин   Зоран Перишић   Хаг   Владимир Лазаревић   Љубиша Диковић   Никола Селаковић   ветерани   аеродром Константин Велики   дочек   Владика Теодосије   Шевенинген
@VulinAleksandar @ProfdrPerisic @selakovicnikola @NisAirport @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима