Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Појачана контрола заузећа јавне површине у Врању: Ко је све оставио возило, отпад утврдиће Комунална инспекција

rssBookmark and Share

Врање 09.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

У складу са недавно донетом Одлуком о начину обављања комуналних делатности, која обухвата одржавање чистоће на јавним површинама, управљање комуналним отпадом и одржавање зелених површина, Град Врање ће спровести ванредну и појачану контролу заустављања и остављених возила на јавним површинама и комуналним објектима.

Фото: Илустарција 011 Инфо
Фото: Илустарција 011 Инфо

Ова акција има за циљ сузбијање непрописног паркирања и заустављања возила која ометају нормално кретање пешака, приступ објектима, као и коришћење противпожарних путева и пролаза између зграда. Посебан нагласак стављен је на уклањање нерегистрованих, хаварисаних и напуштених возила са јавних површина, као и на спречавање паркирања на деловима тротоара који нису означени за ту сврху.

Представници комуналне инспекције истичу да ће у наредном периоду приоритет бити дати хаварисаним и нерегистрованим возилима, која ће се уклањати по хитном поступку. Такође, неодговорни власници возила који буду кршили одлуку биће санкционисани прекршајним налозима.

"Ова акција није само усмерена ка очувању уређености града, већ и ка побољшању безбедности и комфора свих грађана који користе јавне површине", изјавио је портпарол комуналне инспекције. "Позивамо све суграђане да поштују прописе како бисмо заједно допринели лепшем изгледу нашег града."

Ова иницијатива представља важан корак у очувању јавних простора и унапређењу квалитета живота у граду, те се очекује да ће допринети бољој функционалности градског простора и већој безбедности свих грађана.

 

 


#   Врање   возила   комунална инспекција   зелена површина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима