Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Политика


<<<1112131415>>>Укупно: 2255  |  Приказано: 121 - 130

Последња седница СГ Ниша: Инфраструктурни пројекти приоритет и у 2023. години

Јужна Србија Инфо 28.12.2022.
Инфраструктурни пројекти приоритет и у 2023.

На последњој овогодишњој седници Скупштине града Ниша, градоначелница Ниша Драгана Сотировски изјавила је данас да ће инфраструктурни пројекти бити приоритет и у 2023. години, као и да ће бити настављени радови на изградњи и реконструкцији улица, водоводне и канализационе мреже и спортске инфраструктуре у граду.

опширније

Коментара: 0

Иницијатива: Скупштински одборник Станковић тражи проглашење ванредног стања због загађености ваздуха у Нишу...

Јужна Србија Инфо 27.12.2022.
Одборник тражи ванредно стање?!

Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша, поднео је одборничку иницијативу којом тражи да Ниш буде први град у Србији који ће прогласити ванредно стање због велике загађености ваздуха и да се хитно предузму мере којима би се спречиле последице по здравље наших суграђана.

опширније

Коментара: 0

Двери Ниш: Извртање вагона са амонијаком на прузи код Пирота последица односа режима према југу Србије

Јужна Србија Инфо 27.12.2022.
Однос према југу Србије

Сви напори режима да минимизирају трагичне последице цурења отровног амонијака из преврнутог вагона цистерне која је испала из шина код села Станичење између Пирота и Ниша , не могу да сакрију чињенице о неодговорности власти према Југу Србије и његовим грађанима, пише у делу саопштења.

опширније

Коментара: 0

Двери Ниш траже одговорност и хитно уређење железничке и друмске саобраћајнице на југу Србије

Јужна Србија Инфо 26.12.2022.
Одговорност и санација пруге

Након најновијег синоћног акцидента , у коме се читава цистерна отровног амонијака излила у Нишаву, народни посланик проф. Тамара Миленковић Керковић и Градска организација Двери Ниш захтевају од министра грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића најхитније податке о одговорности за ову несрећу, другу за само за три године.

опширније

Коментара: 0

Керковић: Штрајк РЕМ-а незаконит и незамислив

Јужна Србија Инфо 20.12.2022.
Штрајк РЕМ-а незаконит и незамислив

Штрајк институције која треба да регулише јавни медијски простор и штити грађане и јавни интерес је не само незаконита, већ и незамислива у било којој цивилизованој земљи. РЕМ је у дугогодишњем штрајку, јер свој посао не обавља већ годинама, иако га плаћају грађани, а по Закону о електронским медијима чланове Савета РЕМ бира и њихов рад контролише Народна скупштина,…

опширније

Коментара: 0

Двери Ниш: Формалне и садржинске примедбе на Нацрт ГУП-а, шта је расправа, а шта политички популизам

Јужна Србија Инфо 17.12.2022.
Расправа и популизам

Двери Ниш су учествовале на првој Јавној расправи о Нацрту Генералног урбанистичког плана (ГУП) Града Ниша. Дошли смо да изнесемо суштинске садржајне и процедуралне примедбе на сам Нацрт, у име грађана Ниша који нису питани, а које донесене одлуке изван очију јавности итекако погађају, пише у делу саопштења.

опширније

Коментара: 0

Станковић: О јавној расправи о буџету сазнао сам преко друштвених мрежа

Јужна Србија Инфо 08.12.2022.
Друштвене мреже и рсаправа о буџету

Градско веће Града Ниша спровело је такозвану јавну расправу о Нацрту одлуке о буџету Града Ниша за 2023. годину. Станковић каже да он као одборник никакво званично обавештење о јавној расправи није добио и да је за јавну расправу сазнао данас преко друштвених мрежа, казао је бивши финмкционер Демократске странке, сада одборник коалиције "Ниш мој град" у СГ Ниша.

опширније

Коментара: 0

Двери Ниш критикују "last minute" заказивање јавне расправе о Нацрту буџета Града

Јужна Србија Инфо 07.12.2022.
At the last minute

Српски покрет Двери најоштрије протестује због начина заказивања јавне расправе о Нацрту буџета Града Ниша за 2023. годину. Начин заказивања за сутрадан од објаве Нацрта типичан је пример дилетантизма, ароганције и суштинске небриге о мишљењу грађана Ниша о најкрупнијим темама које се директно тичу наших живота, а буџет је једна од најзначајнијих, наводе у саопштењу.

опширније

Коментара: 0

Двери Ниш: Непознати починиоци током ноћи скинули и однели табле са називом и логоом странке

Јужна Србија Инфо 03.12.2022.
Током ноћи скинуте табле са логоом Двери у Нишу

Канцеларија народног посланика, председника ГрО Двери Ниш и потпредседника Српског покрета Двери проф. др Тамаре Миленковић Керковић, у строгом центру Ниша у ул. Светозара Марковића бр.24 по други пут, од када је у августу месецу отворена, нападнута је од стране непознатих лица, пише у саопштењу ДВЕРИ НИШ достављеном медијима.

опширније

Коментара: 0

Спречити урашавање достојанства просвете: Двери Ниш подржавају протест просветара у Нишу против насиља у школама

Јужна Србија Инфо 01.12.2022.
Спречити урашавање достојанства просвете

Градска организација Двери Ниш и народна посланица проф. др Тамара Миленковић пружају пуну подршку протесту просветних радника заказану за четвртак 1.децембра у 12 сати на Тргу Краља Милана у Нишу а против недопустивог степена насиља у школама, пише у делу саопштења послатом медијима.

опширније

Коментара: 0

<<<1112131415>>>Укупно: 2255  |  Приказано: 121 - 130


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима