Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Афера од 500 евра потреса алексиначки ДС

rssBookmark and Share

Алексинац 16.12.2013. Алексинац.Нет

Општински одбор Демократске странке у Алексинцу распуштен је још јануара ове године, одмах након распуштања нишког одбора.
Избори у овом огранку странке још нису спроведени, а већ се јављају и неке афере.

Афера од 500 евра потреса алексиначки ДС

Главни одбор ДС је распустио овај одбор, а за повереника поставио Стојана Николића из Београда, са задатком да спроведе изборе који ће успоставити ново руководство.

Сенку на регуларност избора у алексиначком ДС-у бацају многобројни проблеми који су испливали у јавност.

Проблеми са бирачким списковима чланова ДС-а и други је афера око спорних 500 евра страначког новца. По подацима до којих смо дошли цео проблем је дошао до високих функционера ДС-а у Београду, тако да ће о томе бити расправе и на органима странке, од окружног до извршног одбора. Један од кандидата за председника ОО ДС Алексинац, Бобан Ранђеловић је упутио званичан захтев Извршном одбору странке у коме тражи да се поништи кандидатура другог кандидата Милоша Петровића јер постоје озбиљне сумње да је Милош Петровић добио 500 евра од Душана Милисављевића, високог функционера ДС-а, и да тај новац није потрошио за потребе функционисања страначке организације. Преносимо оригинал текст из наведеног захтева у који смо имали увид:

"Посумњао сам у исказ који је дао Милош Петровић и сакупио неоспорне доказе да паре нису потрошене на наведени начин. Ово доводи у питање моралну и интелектуалну способност Милоша Петровића да се нађе у групи људи који ће водити ову странку у будућем периоду, и јасно говори о каквом је кандидату реч" завршава Бобан Ранђеловић у допису ИО Демократске странке.

Један од чланова ДС-а, који је присуствовао спорном састанку у Нишу, је дао званичну изјаву о свему ономе шта се дешавало у простријама Окружног одбора ДС у Нишу. Изјаву преносимо у оригиналу. А.М. је о спорном састанку рекао:

"Дана 2.12.2013. године, на позив господина Бобана Ранђеловића, присуствовао сам радном састанку у просторијама Окружног одбора ДС-а у Нишу. Састанком је председавао и састанак је сазвао господин Душан Милисављевић, председник Окружног одбора. На састанку је господин Милисављевић изјавио да је једном од кандидата за председника Општинског одбора Алексинац, господину Милошу Петровићу пре неколико месеци (вероватно у јулу месецу) дао 500 евра. Петровић је потврдио да је примио тих 500 евра и да су исти потрошени на плаћање неких рачуна (кирија и плата техничког секретара)."

Све то и не би било толико велики проблем да у оквиру послатог захтева Извршном одбору није послата и изјава техничког секретара и власника објекта коме је кирија требала да буде плаћена. Обоје негирају да су икакав новац добили.

Тако је Д.М. изјавио, да он као власник објекта у коме је смештен ОО ДС Алексинац, није примио никакав новац на име закупнине од Милоша Петровића.

Д.Ј, техничка секретарица ОО ДС Алексинац  је такође дала изјаву у којој каже:

"Ја, техничка секретарица одбора Демократске странке у Алексинцу, изјављујем да нисам примила никакав новац за плаћање рачуна Демократске странке од Милоша Петровића".

Цео проблем, везан за 500 евра страначког новца у алексиначком ДС-у, настао је оног тренутка када је један од кандидата за председника ОО ДС Алексинац, Бобан Ранђеловић упутио захтев да се другом кандидату Милошу Петровићу оспори кандидатура, јер је добијених 500 евра ненаменски потрошио.

С друге стране Милош Петровић сматра да о питању спорних 500 евра не треба причати у јавности већ на органима странке и да ће он оправдати тај новац оном од кога је примио 500 евра и никоме другоме. Даљу полемику на ову тему није желео да отвара.

По информацијама које смо добили од људи из Извршног одбора ДС-а, овим питањем ће се странка озбиљније позабавити након 22.децембра за када су заказани избори у алексиначком ДС-у.

 

Кандидат за председника ОО ДС Алексинац доставио је редакцији Алексинац.Нет саопштење, за које тврди да је одговор Централе Демократске странке.

На основу званичних информација које је Алексинац.нет добио од СЕКРЕТАРИЈАТА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ, где нам је наведено да група људи предвођена Д. ОСТОЈИЋЕМ, објављује неистините и нетачне информације, а све у циљу НАНОШЕЊА ШТЕТЕ ДЕМОКРАТСКОЈ СТРАНЦИ и грубом КРШЕЊУ ИЗБОРНОГ ПРОЦЕСА.

Против људи који су јавно изнели нетачне информације, ЦЕНТРАЛА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ ће покренути дисциплински поступак, због наношења ШТЕТЕ ДЕМОКРАТСКОЈ СТРАНЦИ.


#   Алексинац   ДС   афера   Душан Милисављевић   Душан Остојић   Бобан Ранђеловић   Милош Петровић   Алексинац.Нет   Ана Николић   дисциплински поступак   главни одбор
@demokrate @dusanorldusan @zubarcina @aleksinacnet @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима