Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Aфере око нас, а град на коленима

rssBookmark and Share

Ниш 07.03.2015.

- Ситуација у граду је катастрофална, зато позивам све опозиционе лидере у Нишу на договор, да следимо пример Зајечара и да покушамо да променимо нешто у граду. Актуелна локална власт је лоша и она опстаје тако што поткупљује поједине функционере, тврди Бранислав Јовановић, лидер новоформираног Народног покрета Србије у Нишу.

Aфере око нас, а град на коленима

"Афере, лични интереси и неспособност нишких политичара потопили су наш град. Последњих двадесет година се није десило да неко у предизборној или изборној години подигне кредит од две милијарде динара, а то је урадила ова локална власт. Практично ће створити још веће трошкове који ће у наредном периоду оптеретити градски буџет, а Ниш ће довести до безнађа које ће бити присутно и када тренутно градско руководство сиђе са власти",каже лидер Народног покрета Србије у Нишу Бранислав Јовановић и додаје да нико ко се задужио у ери економске кризе није добро прошао.

Он истиче да је подизање кредита погрешан начин решења проблема, а да је спас требало тражити од Републике.

"Чињеница је да се кренуло погрешним путем, да се диже кредитна линија Европске банке за обнову и развој уместо да се тражи помоћ од Републике која помаже, на пример, Прибоју преко ФАП-а, Смедерву, Панчеву, Бору и другим градовима", објашњава Јовановић.

Он је истакао да је ситуација у нашем граду јако тешка и да умногоме подсећа на деведесте године.

"Порасле су цене даљинског грејања 20-25%, скочио порез на имовину 200-300%, што се није десило у Крагујевцу, на пример, цена струје скочиће за који месец 15%, а у Нишу је посебно изражено бездушно искључивање струје. Укидање субвенција пензионерима је специјалитет Ниша, а да не говоримо о смањењу плата и пензија и извршитељима који харају градом. Дугачки редови испред Фонда за здравство где грађани траже смањење партиципације, испред Југоистока и Обједињене наплате јако подсећају на деведесте године у које нико од нас не жели да се врати, а нажалост изгледа да је ситуација и гора него тада", закључује Јовановић.

- Нема инвестиција у Нишу, нема нових индустријских зона…Учионице које отвара градоначелник Ниша Зоран Перишић у Мрамору, радови у школи “Бранко Миљковић”, завршетак Официрског дома, све је то производ Националног инвестиционог плана који смо ми (некадашњи УРС) довели до краја. НИП је нажалост укинула републичка власт, а са његовим укидањем нема изградње у Нишу и на југу Србије, објашњава Јовановић.

Коришћен материјал са Фејсбук профила Бранислава Јовановића


#   Ниш   здравство   Зоран Перишић   Бранислав Јовановић   кредити   Скупштина града Ниша   задуживање   порез на имовину   Бранко Миљковић
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима