Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Afere oko nas, a grad na kolenima

rssBookmark and Share

Niš 07.03.2015.

- Situacija u gradu je katastrofalna, zato pozivam sve opozicione lidere u Nišu na dogovor, da sledimo primer Zaječara i da pokušamo da promenimo nešto u gradu. Aktuelna lokalna vlast je loša i ona opstaje tako što potkupljuje pojedine funkcionere, tvrdi Branislav Jovanović, lider novoformiranog Narodnog pokreta Srbije u Nišu.

Afere oko nas, a grad na kolenima

"Afere, lični interesi i nesposobnost niških političara potopili su naš grad. Poslednjih dvadeset godina se nije desilo da neko u predizbornoj ili izbornoj godini podigne kredit od dve milijarde dinara, a to je uradila ova lokalna vlast. Praktično će stvoriti još veće troškove koji će u narednom periodu opteretiti gradski budžet, a Niš će dovesti do beznađa koje će biti prisutno i kada trenutno gradsko rukovodstvo siđe sa vlasti",kaže lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu Branislav Jovanović i dodaje da niko ko se zadužio u eri ekonomske krize nije dobro prošao.

On ističe da je podizanje kredita pogrešan način rešenja problema, a da je spas trebalo tražiti od Republike.

"Činjenica je da se krenulo pogrešnim putem, da se diže kreditna linija Evropske banke za obnovu i razvoj umesto da se traži pomoć od Republike koja pomaže, na primer, Priboju preko FAP-a, Smedervu, Pančevu, Boru i drugim gradovima", objašnjava Jovanović.

On je istakao da je situacija u našem gradu jako teška i da umnogome podseća na devedeste godine.

"Porasle su cene daljinskog grejanja 20-25%, skočio porez na imovinu 200-300%, što se nije desilo u Kragujevcu, na primer, cena struje skočiće za koji mesec 15%, a u Nišu je posebno izraženo bezdušno isključivanje struje. Ukidanje subvencija penzionerima je specijalitet Niša, a da ne govorimo o smanjenju plata i penzija i izvršiteljima koji haraju gradom. Dugački redovi ispred Fonda za zdravstvo gde građani traže smanjenje participacije, ispred Jugoistoka i Objedinjene naplate jako podsećaju na devedeste godine u koje niko od nas ne želi da se vrati, a nažalost izgleda da je situacija i gora nego tada", zaključuje Jovanović.

- Nema investicija u Nišu, nema novih industrijskih zona…Učionice koje otvara gradonačelnik Niša Zoran Perišić u Mramoru, radovi u školi “Branko Miljković”, završetak Oficirskog doma, sve je to proizvod Nacionalnog investicionog plana koji smo mi (nekadašnji URS) doveli do kraja. NIP je nažalost ukinula republička vlast, a sa njegovim ukidanjem nema izgradnje u Nišu i na jugu Srbije, objašnjava Jovanović.

Korišćen materijal sa Fejsbuk profila Branislava Jovanovića


#   Niš   zdravstvo   Zoran Perišić   Branislav Jovanović   krediti   Skupština grada Niša   zaduživanje   porez na imovinu   Branko Miljković
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima