Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Бирамо Ниш" нова предизборна опозициона коалиција, Ђорђе Станковић кандидат за градоначелника

rssBookmark and Share

Ниш 27.04.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Новоформирана коалиција "Бирамо Ниш" представља још један корак у политичком пејзажу овог града, окупљајући четири опозиционе странке заједно са независним политичарима и активистима. Њихов циљ је јасан - супротставити се владајућој странци СНС-у и донети промене које су неопходне за Ниш. Коалицију чине НПС, ДС, Зелено-леви фронт, Покрет слободних грађана и као појединци Тамара Миленковић Керковић, Славиша Динић и Милош Бошковић.

Фото: Т.К. Фејсбук
Фото: Т.К. Фејсбук

Лидер коалиције, Ђорђе Станковић из Народног покрета Србије и кандидат за градоначелника, истиче потребу за градом који се брине о својим грађанима, младима и Универзитету, али истовремено истиче и борбу за очување нишког аеродрома. Његове речи одражавају жељу за децентрализацијом и већим учешћем грађана у политичким процесима, што је кључно за развој локалне заједнице.

Надаље, ангажман појединаца попут Тамаре Миленковић Керковић и Славише Динића, без званичног представљања њихових странака, додаје ширину и разноврсност овој коалицији. Њихове речи о пропадању Ниша и потреби за политиком која ће се фокусирати на младе, породице и урбану екологију одражавају дубоку забринутост за будућност града.

Посебно је значајно што коалиција "Бирамо Ниш" отворено позива и друге опозиционе странке да им се придруже у противљењу СНС-у, нудећи шансу за шире јединство опозиције. Ово показује спремност на сарадњу и координацију унутар опозиције, што може ојачати њихову позицију у борби за промене.

Укупно гледано, коалиција "Бирамо Ниш" по њима, представља наду за бољу будућност овог града, истичући важност демократских вредности, партиципације грађана и одговорног управљања.

 


#   Ниш   НПС Народни покрет Србије   Славиша Динић   Милош Бошковић   Тамара Керковић   Ђорђр Станковић НПС   локални избори 2024   Бирамо Ниш коалиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима