Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Највећа нишка опозициона коалиција "Бирамо Ниш" представила листу кандидата за локалне изборе

rssBookmark and Share

Ниш 30.04.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Уочи предстојећих локалних избора, највећа опозициона коалиција у Нишу, под називом "Бирамо Ниш", представила је своју листу кандидата за одборнике у градској Скупштини. Ова коалиција постала је прва која је то учинила, одмах након коалиције окупљене око владајуће Српске напредне странке (СНС).

Фото: Т.К. Фејсбук
Фото: Т.К. Фејсбук

Листа коалиције "Бирамо Ниш" састоји се од 61 кандидата, а на њој превладавају правници, професори и економисти. Највише места на листи припада Народном покрету Србије (НПС), док су на листи заступљена и нова лица, попут студената, ђака, али и бивших нишких функционера.

Коалицију чине Демократска странка, Зелено-леви фронт и Покрет слободних грађана. Према доступним информацијама, 38 места на листи заузима НПС, осам Зелено-леви фронт, десет Демократска странка, док Петоро Покрет слободних грађана.

На челу листе налази се Ђорђе Станковић, посланик и потпредседник НПС-а, који је истакнути инжењер архитектуре и предузетник. Тамара Миленковић Керковић, некадашња народна посланица Двери, сада на квоти НПС-а, заузима друго место на листи, док је трећи Славиша Динић, бивши одборник странке Заједно и бивши председник Општине Пантелеј.

Остали значајни кандидати на листи су Љуба Костић, правник, професор историје и колумниста, као и Татјана Николић из Зелено-левог фронта, која се истиче као борац за родну равноправност и живот жена без насиља.

Ова разноврсна листа кандидата представља снажан опозициони блок у Нишу, са широким спектром искуства и експертизе, те израженом жељом да унапреди локалну заједницу и понуди алтернативу владајућој структури.


#   Ниш   НПС Народни покрет Србије   Славиша Динић   Тамара Керковић   локални избори 2024   Ђорђе Станковић   Бирамо Ниш коалиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима