Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ГИК у Нишу прогласила 11 изборних листа - широк спектар идеја, стара и нова лица

rssBookmark and Share

Ниш 15.05.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

У Нишу, једном од највећих градова у Србији, политичка сцена представља мозаик различитих идеја, ставова и политичких опција. Са 11 проглашених изборних листа за избор одборника Скупштине Града Ниша, грађани имају богат спектар опција међу којима могу бирати.

Фото. Јужна Србија
Фото. Јужна Србија

На челу листе налази се Коалиција Александар Вучић - Ниш сутра, која представља широк савез странака и покрета, укључујући познате политичке ентитете попут Социјалистичке партије Србије (СПС) и Српске напредне странке (СНС). 

Овој коалицији супротстављају се друге политичке опције као што су БИРАМО НИШ - ЂОРЂЕ СТАНКОВИЋ, УЈЕДИЊЕНИ - НАДА ЗА НИШ, и бројне групе грађана као што су "Др Драган Милић" и "Глас народа је снага народа".

Овај широк спектар политичких опција указује на разноврсност ставова и приоритета међу нишким бирачима. Док једни можда преферирају континуитет и политику актуелне власти, други можда траже промене и алтернативе. Осим тога, групе грађана које се самостално организују представљају интересантну динамику у политичком пејзажу, дајући глас онима који се можда не идентификују са традиционалним странкама.

Очекује се да ће изборни процес бити живахан, са страначким дебатама, јавним скуповима и кампањама које ће покушати да привуку пажњу бирача. Крајњи исход ових избора зависиће од многих фактора, укључујући мобилизацију бирача, квалитет кампање, као и актуелне политичке и друштвене трендове у Нишу и Србији у целини. Без обзира на исход, ови избори ће одредити курс града Ниша у наредном периоду и обликовати политичку сцену на локалном нивоу.

Ево прегледа изборних листа:

1. Коалиција Александар Вучић - Ниш сутра: Ова листа представља моћан савез који обухвата широк спектар странака и покрета, укључујући познате ентитете попут Социјалистичке партије Србије (СПС), Српске напредне странке (СНС) и Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда (ПУПС – Солидарност и правда).

2. БИРАМО НИШ - ЂОРЂЕ СТАНКОВИЋ: Ова листа представља коалицију која укључује Народни покрет Србије, Демократску странку, Зелено – леви фронт и Покрет слободних грађана, наглашавајући разноликост политичких перспектива у граду.

3. УЈЕДИЊЕНИ - НАДА ЗА НИШ: Ова коалиција доноси широк спектар политичких опција, укључујући Нова Демократска странка Србије (НОВА ДСС), Народну странку (НС), Социјалдемократску странку (СДС) и Доста је било (ДЈБ), показујући разноликост политичких идеја које су се удружиле под заједничким циљем.

4. Група грађана "Др Драган Милић": Ова листа носи име по свом лидеру и представља групу грађана која је одлучила да се организује и изрази своје политичке ставове и приоритете.

5. Руска странка – Русија и Ниш у срцу! – Тихомир Перић: Ова листа има специфичну оријентацију, наглашавајући повезаност између Русије и града Ниша. Ово може привући бираче са одређеним политичким и културним афинитетима.

6. Бојан Аврамовић – Не дамо Ниш: Ова листа, предвођена Бојаном Аврамовићем, јасно истиче одлучност да се заштити и унапреди интерес Ниша, што може бити привлачно за бираче који се фокусирају на локалне проблеме и потребе.

7. За наш Ниш – Петар Богићевић – Коалиција СНАГА: Коалиција која носи поруку снаге и заједништва за бољи Ниш, може привући бираче који траже конкретне акције и решења за изазове града.

8. Др Саво Манојловић – И ја сам Ниш – Крени – Промени: Ова листа наглашава потребу за променом и напретком у Нишу, представљајући се као алтернатива која ће донети свежу перспективу и иницијативе.

9. Уједињени за село и град – Будимо на чисто: Ова листа истиче значај сарадње између руралних и урбаних делова града, наглашавајући потребу за целовитим развојем и инклузивношћу.

10. Глас народа је снага народа – Коалиција: Глас народа је снага народа: Коалиција која се фокусира на снагу гласача и њихову моћ да обликују политику и будућност Ниша.

11. Ниш наш град – Бранислав Бане Јовановић – Ново лице Србије – Милош Парандиловић – Странка Ново лице Србије: Ова листа представља комбинацију нових лица и идеја, што може привући бираче који траже свеж приступ политици и управљању.

Иако је листа "Ниш ли је" одбачена, остале листе нуде широк спектар политичких опција и идеја за будућност града Ниша, а избори ће бити прилика за грађане да изразе своје ставове и преференције на локалном нивоу.

 


#   Ниш   Игор Новаковић   Драгослав Павловић   Бранислав Јовановић   Миодраг Станковић   СДС   Бојан Аврамовић   Доста је било   Тамара Керковић   локални избори 2024   Група грађана Др Драган Милић   Ђорђе Станковић   Уједињени - Нада за Ниш   Бирамо Ниш коалиција   Александар Вучић - Ниш сутра
@redinmind @Mikica_S @socdemstranka @DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима