Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

GIK u Nišu proglasila 11 izbornih lista - širok spektar ideja, stara i nova lica

rssBookmark and Share

Niš 15.05.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

U Nišu, jednom od najvećih gradova u Srbiji, politička scena predstavlja mozaik različitih ideja, stavova i političkih opcija. Sa 11 proglašenih izbornih lista za izbor odbornika Skupštine Grada Niša, građani imaju bogat spektar opcija među kojima mogu birati.

Foto. Južna Srbija
Foto. Južna Srbija

Na čelu liste nalazi se Koalicija Aleksandar Vučić - Niš sutra, koja predstavlja širok savez stranaka i pokreta, uključujući poznate političke entitete poput Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS). 

Ovoj koaliciji suprotstavljaju se druge političke opcije kao što su BIRAMO NIŠ - ĐORĐE STANKOVIĆ, UJEDINjENI - NADA ZA NIŠ, i brojne grupe građana kao što su "Dr Dragan Milić" i "Glas naroda je snaga naroda".

Ovaj širok spektar političkih opcija ukazuje na raznovrsnost stavova i prioriteta među niškim biračima. Dok jedni možda preferiraju kontinuitet i politiku aktuelne vlasti, drugi možda traže promene i alternative. Osim toga, grupe građana koje se samostalno organizuju predstavljaju interesantnu dinamiku u političkom pejzažu, dajući glas onima koji se možda ne identifikuju sa tradicionalnim strankama.

Očekuje se da će izborni proces biti živahan, sa stranačkim debatama, javnim skupovima i kampanjama koje će pokušati da privuku pažnju birača. Krajnji ishod ovih izbora zavisiće od mnogih faktora, uključujući mobilizaciju birača, kvalitet kampanje, kao i aktuelne političke i društvene trendove u Nišu i Srbiji u celini. Bez obzira na ishod, ovi izbori će odrediti kurs grada Niša u narednom periodu i oblikovati političku scenu na lokalnom nivou.

Evo pregleda izbornih lista:

1. Koalicija Aleksandar Vučić - Niš sutra: Ova lista predstavlja moćan savez koji obuhvata širok spektar stranaka i pokreta, uključujući poznate entitete poput Socijalističke partije Srbije (SPS), Srpske napredne stranke (SNS) i Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda (PUPS – Solidarnost i pravda).

2. BIRAMO NIŠ - ĐORĐE STANKOVIĆ: Ova lista predstavlja koaliciju koja uključuje Narodni pokret Srbije, Demokratsku stranku, Zeleno – levi front i Pokret slobodnih građana, naglašavajući raznolikost političkih perspektiva u gradu.

3. UJEDINjENI - NADA ZA NIŠ: Ova koalicija donosi širok spektar političkih opcija, uključujući Nova Demokratska stranka Srbije (NOVA DSS), Narodnu stranku (NS), Socijaldemokratsku stranku (SDS) i Dosta je bilo (DJB), pokazujući raznolikost političkih ideja koje su se udružile pod zajedničkim ciljem.

4. Grupa građana "Dr Dragan Milić": Ova lista nosi ime po svom lideru i predstavlja grupu građana koja je odlučila da se organizuje i izrazi svoje političke stavove i prioritete.

5. Ruska stranka – Rusija i Niš u srcu! – Tihomir Perić: Ova lista ima specifičnu orijentaciju, naglašavajući povezanost između Rusije i grada Niša. Ovo može privući birače sa određenim političkim i kulturnim afinitetima.

6. Bojan Avramović – Ne damo Niš: Ova lista, predvođena Bojanom Avramovićem, jasno ističe odlučnost da se zaštiti i unapredi interes Niša, što može biti privlačno za birače koji se fokusiraju na lokalne probleme i potrebe.

7. Za naš Niš – Petar Bogićević – Koalicija SNAGA: Koalicija koja nosi poruku snage i zajedništva za bolji Niš, može privući birače koji traže konkretne akcije i rešenja za izazove grada.

8. Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš – Kreni – Promeni: Ova lista naglašava potrebu za promenom i napretkom u Nišu, predstavljajući se kao alternativa koja će doneti svežu perspektivu i inicijative.

9. Ujedinjeni za selo i grad – Budimo na čisto: Ova lista ističe značaj saradnje između ruralnih i urbanih delova grada, naglašavajući potrebu za celovitim razvojem i inkluzivnošću.

10. Glas naroda je snaga naroda – Koalicija: Glas naroda je snaga naroda: Koalicija koja se fokusira na snagu glasača i njihovu moć da oblikuju politiku i budućnost Niša.

11. Niš naš grad – Branislav Bane Jovanović – Novo lice Srbije – Miloš Parandilović – Stranka Novo lice Srbije: Ova lista predstavlja kombinaciju novih lica i ideja, što može privući birače koji traže svež pristup politici i upravljanju.

Iako je lista "Niš li je" odbačena, ostale liste nude širok spektar političkih opcija i ideja za budućnost grada Niša, a izbori će biti prilika za građane da izraze svoje stavove i preferencije na lokalnom nivou.

 


#   Niš   Igor Novaković   Dragoslav Pavlović   Branislav Jovanović   Miodrag Stanković   SDS   Bojan Avramović   Dosta je bilo   Tamara Kerković   lokalni izbori 2024   Grupa građana Dr Dragan Milić   Đorđe Stanković   Ujedinjeni - Nada za Niš   Biramo Niš koalicija   Aleksandar Vučić - Niš sutra
@redinmind @Mikica_S @socdemstranka @DostaJeBilo @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima