Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najveća niška opoziciona koalicija "Biramo Niš" predstavila listu kandidata za lokalne izbore

rssBookmark and Share

Niš 30.04.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Uoči predstojećih lokalnih izbora, najveća opoziciona koalicija u Nišu, pod nazivom "Biramo Niš", predstavila je svoju listu kandidata za odbornike u gradskoj Skupštini. Ova koalicija postala je prva koja je to učinila, odmah nakon koalicije okupljene oko vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Foto: T.K. Fejsbuk
Foto: T.K. Fejsbuk

Lista koalicije "Biramo Niš" sastoji se od 61 kandidata, a na njoj prevladavaju pravnici, profesori i ekonomisti. Najviše mesta na listi pripada Narodnom pokretu Srbije (NPS), dok su na listi zastupljena i nova lica, poput studenata, đaka, ali i bivših niških funkcionera.

Koaliciju čine Demokratska stranka, Zeleno-levi front i Pokret slobodnih građana. Prema dostupnim informacijama, 38 mesta na listi zauzima NPS, osam Zeleno-levi front, deset Demokratska stranka, dok Petoro Pokret slobodnih građana.

Na čelu liste nalazi se Đorđe Stanković, poslanik i potpredsednik NPS-a, koji je istaknuti inženjer arhitekture i preduzetnik. Tamara Milenković Kerković, nekadašnja narodna poslanica Dveri, sada na kvoti NPS-a, zauzima drugo mesto na listi, dok je treći Slaviša Dinić, bivši odbornik stranke Zajedno i bivši predsednik Opštine Pantelej.

Ostali značajni kandidati na listi su Ljuba Kostić, pravnik, profesor istorije i kolumnista, kao i Tatjana Nikolić iz Zeleno-levog fronta, koja se ističe kao borac za rodnu ravnopravnost i život žena bez nasilja.

Ova raznovrsna lista kandidata predstavlja snažan opozicioni blok u Nišu, sa širokim spektrom iskustva i ekspertize, te izraženom željom da unapredi lokalnu zajednicu i ponudi alternativu vladajućoj strukturi.


#   Niš   NPS Narodni pokret Srbije   Slaviša Dinić   Tamara Kerković   lokalni izbori 2024   Đorđe Stanković   Biramo Niš koalicija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima