Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Босилеград: СНС против "једног човека"

rssBookmark and Share

Босилеград 31.10.2015. Ј. Стојковић, Новости

Невенка Костадинов, челник ОО напредњака, оптужује локалну власт.
Владимир Захаријев (ДСС) тражи утврђивање имовинске карте актера афере

Босилеград: СНС против "једног човека"

Новоосновани општински одбор Српске напредне странке у Босилеграду изнео је низ оптужби на начин функционисања локалне самоуправе и председника Владимира Захаријева, којег чак нису желели ни да именују, већ је председница ОО, Невенка Костадинов, у више наврата рекла да је реч о "једном човеку", чије име сви знају...

Напредњаци - који су опозиција у овој општини - од државе су затражили увођење привремених мера, због наводног неодговорног и незаконитог понашања локалних власти.

- Босилеград је постао немогућа средина за живот, под тортуром једног човека. У последње време смо сведоци бројних злоупотреба у раду локалне власти: од мешања у рад законодавних институција, преко ометања судских органа, до прекорачења овлашћења - тврди Костадинова.

Невенка Костадинов са сарадницима

Напредњацима нарочито смета вођење седница локалног парламента без достављеног материјала, без усвајања записника са чак девет ванредних седница, непоштовање законских процедура, а пажњу скрећу и на изостанак инвестиција...

- У Босилеграду, већ 15 година, није било улагања, нити је отворено иједно реално радно место. Сви потенцијални инвеститори који су долазили и имали намеру да уложе капитал у Босилеград не само што нису наишли на подршку и разумевање локалне самоуправе, већ су, напротив, били најурени - тврди Костадинова.

С друге стране, председник општине Владимир Захаријев (ДСС) оштро демантује све наводе напредњака.

- Ја седнице не заказујем, већ се ванредне одржавају на захтев одборника. Све је урађено по закону и одлуке су легитимне. Посебно ми, међутим, тешко падају оптужбе да смо игнорисали инвеститоре. Јер, управо је Невенка Костадинов била инвеститор и добила је подршку локалне самоуправе... Наш проблем је у томе што општина нема расположиве капацитете за уступање заинтересованим улагачима, па смо све те људе усмеравали на државу, која даје субвенције за отварање нових радних места. Уосталом, и она их је користила - тврди Захаријев, најављујући да ће од надлежних државних органа затражити да се преиспитају све околности ове афере, те да на "тапету" буде и имовинска карта председнице Општинског одбора Српске напредне странке.

Босилеград

ТАЧКА РАЗДОРА

Својеврсни епицентар сукоба власти и опозиције у овој пограничној општини је бензинска пумпа, због које су се и одржавале ванредне седнице СО. Наиме, предузетник Стефан Костов је купио тамошњу станицу за продају горива, али се председник општине противи таквом епилогу, па је алармирао све државне органе. Штавише, Костов је бензинску пумпу купио још 14. септембра прошле године, али су сваки покушај преузимања пратили протести грађана - предвођених управо Владимиром Захаријевим.


#   СНС   Босилеград   субвенције   ДСС   председник општине   Владимир Захаријев   Општински одбор   бензинска пумпа   Невенка Костадинов   радно место   Стефан Костов
@sns_srbija @dsscentar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима