Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брнабић: Алексанадар Вучић кандидат СНС за председника Републике Србије

rssBookmark and Share

06.03.2022. Јужна Србија Инфо

Српска напредна странка донела је одлуку да кандидује Александра Вучића за председника Републике Србије, саопштила је потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић.

Фото: Њ.П. Јужна Србија архива
Фото: Њ.П. Јужна Србија архива

Брнабић је, након седнице Председништва Српске напредне странке, рекла да је Александар Вучић кандидат коалиције „Александар Вучић-Заједно можемо све“.

Захвалила се партнерима Социјалистичке партије Србије, Јединственој Србији, Савезу војвођанских Мађара на томе што су подржали Српску напредну странку у овоме и што ће заједно са другим странкама и покретима изаћи у широј коалицији са кандидатом Вучићем. "Као странка смо причали претходних недеља и нисмо се двоумили ко треба да буде наш кандидат. Дела су изабрала кандидата, и она најбоље говоре, говоре све", истакла је Брнабић.

Брнабић је рекла да Српска напредна странка има не само одличног, већ убедљиво најбољег кандидата.

Фото: Танјуг

"Како год окренете избори неће бити лаки, нису никада игра и они су озбиљна ствар посебно у овако тешким и комплексним временима. Утолико нам је драже што је наш кандидат Вучић", поручила је Брнабић указујући да је циљ убедљива победа.

 

Циљ историјска победа Вучића, већ у првом кругу

Брнабић је поручила да је циљ коалиције око те странке да њихов председнички кандидат, Александар Вучић оствари најубедљивију победу, већ у првом кругу избора, додајући да ће водити позитивну кампању, у којој ће истаћи резултате, као и планове и визију Србије у наредном периоду.

"Циљ нам је најубедљивија победа у првом кругу, без потцењивања било ког од осталих кандидата и политичких опција", рекла је Брнабић.

Како је навела, у историјску победу верују из неколико разлога:

"Зато што резултати говоре о томе какав је Вучић кандидат, зато што је у овом тренутку најважнија стабилност, а две ствари о којима ћемо причати и које су слика Вучића као кандидата су управо мир и стабилност. Трећи разлог је његова озбиљност и посвећеност, и преданост Србији, српском народу и грађанима Србије".

Брнабић је изразила уверење да ће грађани гласати за дела и резултате, и зато што препознају посвећеност код председника Вучића.

"Да ће гласати за непроспаване ноћи, за свакодневну борбу и за пуну преданост свих ових година. Тиме ћемо обезбедити да Србија настави да побеђује", рекла је Брнабић.

Брнабић је навела да, више него икада у савременој историји Републике Србије, нашој земљи требају снага, стабилност, озбиљност и сигурност, а све то, како је рекла, представља њихов кандидат - Александар Вучић.

Поручила је да поштују све политичке противнике, и да ће кампања Српске напредне странке бити позитивна у којој ће говорити о резултатима, о свему што је Вучић урадио, за шта се борио, али и о томе шта ће радити у будућности и каква је његова визија Србије, а то је, како је рекао, Србија која побеђује у свим областима и тамо где није, не само побеђивала, него где није ни мислила да може да побеђује. Брнабић је указала да живимо у тешким, комплексним временима, у којима Вучић нуди мир, сигурност и стабилност.

Навела је да ће председничка кампања почети из Јабланичког округа, на скупу у Лесковцу.

Додала је да ће због свих политичких дешавања бити немогуће водити кампању каква би се водила у другачијим околностима, јер ће Вучић бити посвећен послу председника, како би се сачували мир и стабилност.

"Да бисмо Србију одбранили од свих притисака и наставили пут политичке суверености и доношења одлука у интересу грађана. Не лево или десно, не исток или запад, већ у нашем инетересу, за наше грађане", рекла је Брнабић.

 

Идемо по победу, одмах прикупљање потписа

Идемо по историју и да направимо никада убедљивију победу у првом кругу, поручила је Брнабић и најавила да ће прикупљање потписа за кандидатуру Александра Вучића за председника Републике Србије почети у 12.00 часова.

Брнабић је после седнице Председништва Српске напредне странке рекла да ће она потписати подршку у седишту странке заједно са коалиционим партнерима Ивицом Дачићем и Иштваном Пастором, као и да су присутни и омладинци Српске напредне странке.

"Одмах почињемо прикупљање потписа", рекла је Брнабић и напоменула да је то требало да почне у 11.00 сати, али да се мало касни због обавеза и разговора које је Вучић имао са амбасадорима и државницима.

То говори о томе и каква ће бити кампања, рекла је Брнабић и указала да ће Вучићу обавезе према Србији бити на првом месту, а на другом странка, коалиција и кампања.

Извор: Танјуг, СНС


#   СНС   Александар Вучић   Ана Брнабић   председнички избори 2022
@sns_srbija @avucic @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима