Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ћирић поднео оставку у УО Народног позоришта

rssBookmark and Share

20.02.2013. Стефан Радовић

Зоран Ћирић поднео је оставку на чланство у Управном одбору Народног позоришта у Нишу из "личних, моралних и професионалних разлога", сазанје портал ЈужнаСрбија.Инфо.

Ћирић поднео оставку у УО Народног позоришта
Ћирић није посебно образлагао своју оставку рекавши да су "разлози лични, професионални и морални, а да су све остало цифре".

Нишки локални медији претходних дана у неколико наврата бавили су се питањем висине средстава која су издвојена за представу "Константин - знамење анђеле", а то питање било је тема Управног одбора Народног позоришта.

Председник Управног одбора Дејан Петковић рекао је да је за представу издвојено укупно 19 милиона динара.

"Из републичких извора обезбедјено је 11 милиона, из градских извора седам милиона динара, а само позориште обезбедиће милион динара", рекао је Петковић.

Управни одбор усвојио је тај пројекат, али је имао више замерки на расподелу средстава по појединим ставкама унутар тог пројекта, казао је Петковић.

Пробе те представе су у току, а премијера је планирана у Нишу за 27. фебруар, дан рођења Константина Великог, и 4. марта у Београду. Пројекат је посвећен обележавању 17 векова Миланског едикта. Редитељ је Вук Радивојевић, а текст за представу написао је нишки писац Дејан Стоиљковић.


#   позориште   локални медији   Управни одбор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима