Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић и Руски министар Пучков лете "беријевим"

rssBookmark and Share

24.09.2013. Autor: M.Maksimović

Демонстрациони лет ће бити изведен на аеродрому "Константин велики", после чега ће Дачић и Пучков разговарати у Градској кући, најавило је Министарство унутрашњих послова.

Дачић и Руски министар Пучков лете

Руска летелица је смештена на нишки аеродром како би колегама из Сектора Министарства унутрашњих послова за ванредне ситуације помагала у гашењу пожара и ту ће бити до 30. септембра.

Посебно велику помоћ су руске летелице - два авиона и хеликоптер пружили српским колегама прошле године приликом гашења великог пожара на Тари.

Уз нишки аеродром смештен је и српско-руски хуманитарни центар за реаговање у случају ванредних ситуација - пожара, поплава, земљотреса. Његово оснивање су, пре три године иницирали Дачић и тадашњи руски министар за ванредне ситуације Сергеј Шојгу.

Дачић и Пучков су у априлу ове године у Нишу потписали закључке о функционисању српско-руског хуманитарног центра који би до краја године требало да почне да ради пуним капацитетом.

Авион "беријев 200" има капацитет од 12 тона воде, пуњење резервоара за воду може да обавља не само на аеродрому, већ и у ниском лету изнад језера или реке.


#   аеродром   министар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима