Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић потврдио да је крао на изборима!

rssBookmark and Share

11.05.2012. Бета

Дачић: Не пада ми на памет да икада више у животу учествујем у изборној крађи

- Сигурно да је било неправилности, као што их има свуда, та нека бирачка места, понављају се избори. Ја сам, иначе, и против те праксе масовног понављања избора, јер све то личи на '96. годину.

Дачић потврдио да је крао на изборима!

Министар унутрашњих послова Србије и лидер социјалиста Ивица Дачић рекао је данас да је тешко поверовати да поред толиког броја посматрача на изборним местима дође до тако велике изборне крађе о којој говори председнички кандидат Српске напредне странке Томислав Николић.

- Сигурно да је било неправилности, као што их има свуда, та нека бирачка места, понављају се избори. Ја сам, иначе, и против те праксе масовног понављања избора, јер све то личи на '96. годину (СПС поништио победу Коалиције Заједно на локалним изборима) и једноставно изборни резултат треба прихватити, јер је то изборна воља народа - рекао је Дачић новинарима у месту Јаша Томић.

Према његовим речима, потребно је да се сачувају државни и национални интереси, да се ствари не радикализују и решавају на начин који је предвиђен законом.

Дачић је, након сусрета са пољопривредницима, казао да се већ једном "саплео на тај камен", мислећи на изборну крађу, и да мисли да је све то у функцији подизања рејтинга пре другог круга председничких избора 20. маја.

- Ја, као лидер СПС-а, могу да кажем да ми не пада на памет да икада више у животу учествујем у изборној крађи, зато што никад се нећу два пута саплитати о исти камен...У сваком случају веома ми је стало да избори буду регуларни и мислим да је то важно за целу државу - рекао је он.

Према његовим речима, ако постоје сумње у крађу гласова, постоје органи који то треба да утврде - полиција и судови.

Дачић је казао да му све ово личи на ДОС (коалиција која је у октобру 2000. победила Милошевића), а да му се ДОС "смучио".

- Ово ми личи на ДОС, ја морам да кажем, а ДОС ми се смучио. Ако неко мисли да сада треба да се понавља 5. октобар, мука ми је од тога више...ја не знам шта је добро донео тај 5. октобар да нам треба други сада - рекао је он.

Према његовим речима, најгоре би било да сада неко одустане од другог круга председничких избора јер би то државу увело у политичку дестабилизацију.

Министар је додао да није обавештен да се неко обратио МУП-у поводом наводне изборне крађе, али да, ако је било крађе, треба да одговара онај који ју је спровео.

- Брзо треба завршити све те приче. Ако је ово изборна кампања, онда у реду, али треба имати на уму да и после избора има живота и да не постоји Србија због избора, него обрнуто - рекао је Дачић.

Николић је данас казао да је поднео кривичну пријаву против непознатих особа због изборне крађе и додао да га још нико од надлежних органа није поводом тога контактирао.

 


#   СПС   полиција   Ивица Дачић   Томислав Николић   избори   5. октобар   бирачка места
@socijalisti @DacicIvica @predsednikrs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима