Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДЈБ Ниш: Где су обећане инвестиције за унапређење пословања нишког аеродрома?

rssBookmark and Share

Ниш 29.09.2018. Јужна Србија Инфо

Након наслова у штампи "Константин Велики шири крила ка Европи“ (Новости 19.02.2017. године) и наслова на порталима типа „Нишки аеродром обара рекорде“ од 5.10.2016. године, дочекали смо наслов, који је од великог броја људи нашег града и очекиван, „Виз ер потврдио за Б92, Укида се линија Ниш-Малме“, кажу у ГрО "Доста је било" у Нишу.

ДЈБ Ниш: Где су обећане инвестиције за унапређење пословања нишког аеродрома?

Наслов да једна од авио компанија укида линију са аеродрома „Константин Велики“, баца у сенку сва убеђивања актуелних челника Ниша да је поклањање нишког аеродрома Републици у суштини добра ставр, да ће се под новим управљањем аеродром даље да развијати, шири своје капацитете и повећавати број путника, а да су за овакво побољшање у пословању потребне инвестиције за које Град Ниш нема средстава па ће Република Србија да те инвестиције да обезбеди. 

Од како су републички органи преузели управљање аеродромом у Нишу, јавност није обавештена да ли су и које инвестиције започете и да ли је нека од најављених инвестиција реализована у циљу унапређења пословања. Све је као и увек обавијено велом тајни. Све је нетранспарентно на шта је Покрет „Доста је било“ у Нишу од почетка упозоравао. 

Тренутна власт у Нишу остала је глува на све апеле наших суграђана који су јасно својим протестима исказали свој став против уступања аеродрома Републици Србији без накнаде. Упркос својим нескривеним разликама у политичким програмима и ставовима, све опозиционе политичке организације и покрети, су се удружили поводом заједничког деловања у смеру спречавања поклањања аеродрома, јер су сви они препознали његов значај. Такође се актуелна власт није обазирала на предлог Покрета „Доста је било“ да се распише референдум како би се грађани Ниша непосредно изјаснили по овом питању, јер се ради о имовини свих грађана. Једноставно су чиниоци владајуће већине у Нишу, послушници својих политичких централа, ставили интересе својих странака испред интереса грађана и изгласали уступање нишкиог аеродрома Републици Србији. Они који су се усудили да дигну глас, дисциплиновани су брзином светлости.

Владајћа већина која је званично на власти у Нишу од 2012. године, за пуних 6 година, није успела да изгради ниједну школу, ниједно обданиште, али су зато успели да стање на нашим улицама доведу на послератни ниво из 1999. године.

"Да два јавна предузећа доведу до потпуног пропадања, а свој рад су крунисали поклањањем аеродрома у вредности од око 50 мил. евра Републици Србији, чије менаџерске способности воде, како видимо, у сигурно пропадње а можда и гашење истог. Због свега наведеног Покрет „Доста је било“ Ниш позива носиоце влати у нашем граду да преузму одговорност за своје овакво чињење и нечињење и поднесу оставке на своје функције", констатује Марко Стојановић председник ГрО "Доста је било" у Нишу.

 


#   Ниш   јавна предузећа   Цар Константин Велики   Влада Републике Србије   инвестиције   аеродром   Виз Ер   градска власт   Доста је било   Марко Стојановић
@Vlada_SR @wizzair @DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима