Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДЈБ Ниш доследан својим принципима избацио из странке четири градска одборника

rssBookmark and Share

Ниш 26.03.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Због вођења "личне" политике, непоштовања статута и потеза који нарушавају углед странке Градски одбор "Доста је било!" у Нишу, донео је одлуку о избацивању из својих редова четири одборника у Скупштини града Ниша и то, Радмиле Поповић, Срђана Нонића, Дејана Петковића и Драгослава Петровића.

Стефан Митровић и Марко Стојановић, Фото: Јужна Србија
Стефан Митровић и Марко Стојановић, Фото: Јужна Србија

Разлога за овакав потез је више, али суштина је у вођењу самовољне политичке и доношења одлука без консултација са ГрО странке. 

"Једна од од "шокантних" одлука је посатвљење шефа одборничке групе Срђана Нонића за секретара одборничке групе у СГ Ниша, где се као разлог смене досадашњег секретара наводе његови "лични и добри" односи са челницима Градског одбора?", изјавио је данас на конфернецији за новинаре Стефан Митровић, регионлни координатор ДЈБ..

Добронамерни покушаји ГрО да се овкви потези спрече нису успели, а смењени одборници су наставили са својом "политиком", без објашњења за своје потезе.

Сада већ бивши одборници ДЈБ у Нишу, не само да нису хтели да разговарају, већ су наставили са својим активностима и донели неколико спорних одлука, као што су промене чланова у скупштинским комисијама, опет без објашњења и консултација, кажу у ГрО ДЈБ.

Тако је, дотадашња председница Комисије за примене Етичког кодекса у СГ Ниша, иначе чланица ДЈБ која важи за великог активисту са интегритетом, смењена, а на њено место је постављен Дејан Петковић.

Шеф одборничке групе и нови технички секретар у нишком парламенту Срђан Нонић, заузео је и трећу "функцију" сменом Милоша Михајловића и тако по речима многих чланова изневерио основене принципе странке и сврстао се у ред оних који се боре за плаћене функције.

Такође на места у Савету за младе и Одбору за мандатно имунитетска питања постављене су особе за које већина чланова није ни чула, Милица Петровић и Ана Димитријевић, блиске избаченом Петковићу, истичу у ГрО.

У нишком одбору ДЈБ, предпостављају да иза ове орекстриране групе стоје и напади, лажне оптужбе и анонимне кривичне пријаве против колеге Соврлића, а све само зато што је "близак" челницима ГрО.

Проблеми трају већ дуже време, а услед недостака комуникације и упорног одбијања поменутих бивших чланова да разговарају, Градски одбор је донео ову, крајњу одлуку.

Њима се између осталог, замера и лоша припрема за седнице Скупштине града Ниша и константно "кокетирање" са актуелном власти, односно недоследност и помирљив став, а све због "страха" од личне будућности.

Да ли ће доћи до промена у одборничкој групи ДЈБ у Скупштини града Ниша, остаје да сачекамо, јер како каже одборник и председник ГрО Марко Стојановић, "то нико не може да предвиди" и изражава сумњу да ће мандати бити враћени странци.

Да подсетимо, одборничака група Доста је било у Нишу у Скупштини града Ниша броји пет чланова, од који су сада, избачена четири.  

 


#   Ниш   Скупштина града Ниша   Градски одбор   Доста је било   Марко Стојановић   кривичне пријаве   Марија Ранђеловић   Радмила Поповић   Срђан Нонић   Дејан Петковић   Драгослав Петровић   Стефан Митровић
@DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима