Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DJB Niš dosledan svojim principima izbacio iz stranke četiri gradska odbornika

rssBookmark and Share

Niš 26.03.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Zbog vođenja "lične" politike, nepoštovanja statuta i poteza koji narušavaju ugled stranke Gradski odbor "Dosta je bilo!" u Nišu, doneo je odluku o izbacivanju iz svojih redova četiri odbornika u Skupštini grada Niša i to, Radmile Popović, Srđana Nonića, Dejana Petkovića i Dragoslava Petrovića.

Stefan Mitrović i Marko Stojanović, Foto: Južna Srbija
Stefan Mitrović i Marko Stojanović, Foto: Južna Srbija

Razloga za ovakav potez je više, ali suština je u vođenju samovoljne političke i donošenja odluka bez konsultacija sa GrO stranke. 

"Jedna od od "šokantnih" odluka je posatvljenje šefa odborničke grupe Srđana Nonića za sekretara odborničke grupe u SG Niša, gde se kao razlog smene dosadašnjeg sekretara navode njegovi "lični i dobri" odnosi sa čelnicima Gradskog odbora?", izjavio je danas na konferneciji za novinare Stefan Mitrović, regionlni koordinator DJB..

Dobronamerni pokušaji GrO da se ovkvi potezi spreče nisu uspeli, a smenjeni odbornici su nastavili sa svojom "politikom", bez objašnjenja za svoje poteze.

Sada već bivši odbornici DJB u Nišu, ne samo da nisu hteli da razgovaraju, već su nastavili sa svojim aktivnostima i doneli nekoliko spornih odluka, kao što su promene članova u skupštinskim komisijama, opet bez objašnjenja i konsultacija, kažu u GrO DJB.

Tako je, dotadašnja predsednica Komisije za primene Etičkog kodeksa u SG Niša, inače članica DJB koja važi za velikog aktivistu sa integritetom, smenjena, a na njeno mesto je postavljen Dejan Petković.

Šef odborničke grupe i novi tehnički sekretar u niškom parlamentu Srđan Nonić, zauzeo je i treću "funkciju" smenom Miloša Mihajlovića i tako po rečima mnogih članova izneverio osnovene principe stranke i svrstao se u red onih koji se bore za plaćene funkcije.

Takođe na mesta u Savetu za mlade i Odboru za mandatno imunitetska pitanja postavljene su osobe za koje većina članova nije ni čula, Milica Petrović i Ana Dimitrijević, bliske izbačenom Petkoviću, ističu u GrO.

U niškom odboru DJB, predpostavljaju da iza ove orekstrirane grupe stoje i napadi, lažne optužbe i anonimne krivične prijave protiv kolege Sovrlića, a sve samo zato što je "blizak" čelnicima GrO.

Problemi traju već duže vreme, a usled nedostaka komunikacije i upornog odbijanja pomenutih bivših članova da razgovaraju, Gradski odbor je doneo ovu, krajnju odluku.

Njima se između ostalog, zamera i loša priprema za sednice Skupštine grada Niša i konstantno "koketiranje" sa aktuelnom vlasti, odnosno nedoslednost i pomirljiv stav, a sve zbog "straha" od lične budućnosti.

Da li će doći do promena u odborničkoj grupi DJB u Skupštini grada Niša, ostaje da sačekamo, jer kako kaže odbornik i predsednik GrO Marko Stojanović, "to niko ne može da predvidi" i izražava sumnju da će mandati biti vraćeni stranci.

Da podsetimo, odborničaka grupa Dosta je bilo u Nišu u Skupštini grada Niša broji pet članova, od koji su sada, izbačena četiri.  

 


#   Niš   Skupština grada Niša   Gradski odbor   Dosta je bilo   Marko Stojanović   krivične prijave   Marija Ranđelović   Radmila Popović   Srđan Nonić   Dejan Petković   Dragoslav Petrović   Stefan Mitrović
@DostaJeBilo @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima