Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: "Беседе у Зоранову част"

rssBookmark and Share

11.02.2016. Јужна Србија Инфо

Тема данашње конференције Градског одбора ДС у Нишу била је квалификационо такмичење у беседништву „Беседе у Зоранову част“. Беседништво се организује 11 пут у знак сећања на премијера, који је темеље модерне Европске Србије видео управо у младим образованим и храбрим људима, кажу у ДС у Нишу.

ДС Ниш: "Беседе у Зоранову част"

Као и сваке године и ове је тема један од његових цитата „Знање је моћ, ако је незнање моћ, последице су тешке“. Сведоци смо да су мисли и речи Зорана ванвременске и добијају пун смисао управо у данашње време.

Такмичење се одржава у петак 19. фебруара у Сали Симфонијског оркестра са почетком у 19 часова. То је јединствена  прилика да се млади и храбри људи афирмишу и искажу своје мишљењедржећи се задате теме.

Из ДС позивају све младе од 18 до 30 година да се пријаве на адреси besednistvo@ds.org.rs

Организатор је Демократска странка и фондација др Зоран Ђинђић уз подршку фондације Фридрих Еберт.- рекао је Милош Нешић, председник Демократске омладине у Нишу.

 - Др Зоран Ђинђић, наша изузетна политичка и историјска фигура својим промишљањем, речима али пре свега делима  отворио  је и померио  Србију из живог блата. Данас се та светлост у овом мраку  и безнадју најбоље види. Тринаест година након његове смрти ми смо у зачараном кругу са људима који тумарају, бауљају, не знају куда иду, а деценијама  успевају  да буду једни од главних актера у политичком животу Србије.  Данас то незнаје и тај експримент сви  стравично осећамо и плаћамо. На жалост, доказано  је да у Србији најгори и најдуже трају и опстају  , јер живимо у ери лажи, манипулатора , калуклатора, опсенара,насилника. Људи са „лажним профилима“, „замењеним идентитетима“ вршљају Србијом  и измишљају нову историју . Срећом, дивно је  што још има умних младих (који нису отишли из земље) спремних да то мучно пропадање друштва  увиде. 

Има много храбрих младих који су спремни да дају свој допринос учешћем у „Беседништву у част Др Зорана Ђиниђића“ - То је њихов начин да одају признање, поштовнаје и дивљење сјајном визинару и филозофу... 

Ново је и то што ће ове године, по први пут млади узети учешће у Беседништву и кроз неке друге форме. Дођите да видите шта су све спремили, вредно је пажње, – изјавила је Биљана Вујовић –Бајка, члан организационог одбора Демократске странке „Беседе у Зоранову част“.                                                                                                      


#   ДС   Симфонијски оркестар   Зоран Ђинђић   такмичење   беседништво   Биљана Вујовић   Милош Нешић   Фридрих Еберт фондација
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима