Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: Ко одлаже махинације у ЈКП "Горица"?

rssBookmark and Share

Ниш 08.02.2018. Јужна Србија Инфо

Градска власт у Нишу ради све како би што више одложила заустављање злоупотреба и махинација у ЈКП Горица. ЈКП Горица је постала пример како се политички уништава једно јавно предузеће у Нишу, што може да послужи као матрица и за целу Србију, кажу из ГрО Демократске странке у Нишу.

ДС Ниш: Ко одлаже махинације у ЈКП "Горица"?

Саопштење преносимо у целости...

Демократска странка је већи број пута указивала на лоше пословање ЈКП Горица, тражећи и смену неспособног руководства, међутим власт упорно задржава исто руководство, а проблеми се сваљуљу на грбачу вредних радника и предузеће све више тоне. 

Од 2012-те па до данас, пуних 6 година,владајућа коалиција са СНС на челу, повлачи чудне потезе чиме се проблеми у ЈКП Горица само продубљују. Нажалост, ти њихови потези су везани за финансије, што оштећује и буџет Града Ниша, а самим тим и грађане.

Градска власт у Нишу је у предходних 6 година из буџета Града, издвојила више од 345 милиона динара, по разним основама, а у плану је да издвоји још преко 250 милиона динара, како би покрила губитке ЈКП Горица и сачувала неспособно руководство. Демократска странка се оштро противи таквом понашању градске власти, јер је за тај новац могло да се изгради 6 нових вртића за децу, или 3 нове школе, или да се изгради Азил за псе луталице, или да се искористе за капиталне пројекте у Граду чиме би се омогућила нова радна места, што су нужне потребе грађана. Овако се новац неповратно губи а цех плаћају грађани.

Питамо Градску власт у Нишу:

• Како је могуће да сектори који су изашли из Горице, послују позитивно у Медиани и Паркинг сервису а да је Горица са њима правила губитке?

• Како је могуће да се у радној групи коју је недавно формирало Градско веће, нађу двоје директора који припадају менаџменту које је и довело Горицу до оваквог стања, притом сетимо се писања медија да је управо директорка правног сектора без икаквог тендера ангажовала сопственог супруга да заступа Горицу у споровима са радницима.

• У којој то земљи се радници који потраже заштиту својих права на суду, жигошу и означавају као неко ко намерно уништава своје предузеће?

• Како је могуће да 2016-те године, град награди руководство Горице и половину радника са по 45.000 динара под изговором да они нису тужили Горицу а да се осталима та помоћ ускрати јер су тужили бар једном.

• Како је могуће да из кабинета градоначелника нестане допуна извештаја буџетске инспекције, у коме су установљене злоупотребе и неправилности у раду на самом гробљу, о сахрањивању социјалних случајева у чаршавима и ћебадима, о отимању новца од сахрана, наплате улаза, корупцији тј повлашћеним ценама за одређене функционере, продаје споменика за поједине приватнике без тендера итд.

• Како је могуће да комплетно градско руководство месецима ћути о нечему о чему извештавају сви медији у Србији?

Због свега горе наведеног, Градски Одбор ДС у Нишу, захтева:

• распуштање радне групе, због два члана из Горице који су делимично одговорни за ову ситуацију.

• Смену и покретање поступка против руководства ЈКП Горице како оних који су вршили кривична дела, тако и оних који то нису благовремено пријавили.

• Расправу о извештају буџетске инспекције на првој следећој седници скупштине града.

• Испитивање политичке позадине за одуговлачење при решавању проблема.

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   Градско веће   Паркинг сервис   радна места   Горица ЈКП   локална самоуправа   градска власт   Градски одбор   Азил за псе
@demokrate @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима