Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: Смена руководства "Горице" и враћање Рашовића на посао!

rssBookmark and Share

Ниш 24.02.2018. Јужна Србија Инфо

Повод за данашњу конференцију ГрО ДС у Нишу је уручивање решења о отказу Главном поверенику синдиката ЈКП "Горица" Ниш.

ДС Ниш: Смена руководства "Горице" и враћање Рашовића на посао!

Дан после објављивања информације да хладњача у Градској капели није у функцији и објављивања фотографија из саме капеле, руководство ЈКП Горице, донело је одлуку о отпуштању Радета Рашовића. Подсећамо да је Рашовић представник синдикалиста и узбуњивач, али и да је од Града добио обећање да "ни према једном раднику који је био у штрајку у протеклом периоду неће бити предузимане никакве мере одмазде", а њему је првом ипак уручен отказ.

Оваква мера има за циљ застрашивање осталих радника који су протеклих месеци подржавали Рашовића у његовој борби против руководства фирме, чије деловање је описано у извештају комисије при буџетској инспекцији, која је формирана по налогу градоначелника.

Позивамо Градоначелника да се укључи у решавање овог проблема и да коначно одлучи коме ће се приклонити, својим коалиционим партнерима или грађанима. Јер овај чин представља поруку не само радницима Горице, већ свим запосленима у јавном сектору, шта их чека уколико њихова свест, савест и поштење дођу у сукоб са интересима директора.

У извештају комисије при буџетској инспекцији, о коме се толико прича, а никако да се објави, описане су разне малверзације на гробљу због чега је ЈКП Горица и доведена у овакву ситуацију. 

У образложењу отказа говори се да је Рашовић износио неистине у јавност, манипулисао, нарушавао радну дисциплину и колегијалне односе и тиме нанео штету угледу и раду предузећа”. 

Градски одбор Демократске странке у Нишу захтева од градске власти, да смени неодговорно руководство у ЈКП Горица и врати Главног повереника синдиката Радета Рашовића на посао. 

 

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   Горица ЈКП   локална самоуправа   Градски одбор   Мића Јевтић   Раде Рашовић
@demokrate @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима