Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: Да ли се "Тржница" налази пред колапсом?

rssBookmark and Share

Ниш 21.09.2018. Јужна Србија Инфо

Градски одбор Демократске странке забринут је финансијском ситуацијом у ЈКП "Тржница", којој је градско веће дозволило прошле недеље да повећа дозвољени минус са 30 на 60 милиона динара, као и због недавне блокаде у којој се предузеће нашло и из које је изашло по опробаном рецепту из ЈКП Горице, узимањем позајмице од других јавних предузећа, речено је јуче на конференцији за новинаре.

ДС Ниш: Да ли се "Тржница" налази пред колапсом?

Демократска странка изражава бојазан да је још једно нишко јавно предузеће пред колапсом у каквом се сада налази ЈКП "Горица". Пре три месеца директор је најавио да ће лето донети повећање броја закупа тезги и самим тим повећање прихода. Очигледно да ова позајмица и блокада указују да се предвиђања директора нису остварила.

Градски одбор Демократске странке захтева од руководства Тржнице и Града да у јавност изнесу конкретне податке о финансијској сиуацији у којој се Тржница налази и да се на време позабаве проблемима у овом предузећу.

Како је могуће да се Тржница налази у тешкој ситуацији, ако знамо да јој је прошле године враћено у власништво преко 100 локала.

Шта се дешава са увозом 20 тона лимуна, за које је директор изјавио да је то добар пословни потез  и да је цела количина продата, а сведоци смо да су велике количине лимуна завршиле у контејнеру. 

Шта се дешава са најављеним пресељењем цветне пијаце на локцији ОТЦ, од које очигледно и у 2019. години нема ништа, јер се ништа тамо не ради.

Да ли се планирају нека инвестициона улагања у осавремењавању градских пијаца? 

-Зашто је донета одлука да се забрани паркирање поред Дурланске пијаце и ко од тога има користи?, питају нишке демократе.


#   Ниш   ДС   финансије   Тржница ЈП   Градски одбор   Мића Јевтић
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима