Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS Niš: Da li se "Tržnica" nalazi pred kolapsom?

rssBookmark and Share

Niš 21.09.2018. Južna Srbija Info

Gradski odbor Demokratske stranke zabrinut je finansijskom situacijom u JKP "Tržnica", kojoj je gradsko veće dozvolilo prošle nedelje da poveća dozvoljeni minus sa 30 na 60 miliona dinara, kao i zbog nedavne blokade u kojoj se preduzeće našlo i iz koje je izašlo po oprobanom receptu iz JKP Gorice, uzimanjem pozajmice od drugih javnih preduzeća, rečeno je juče na konferenciji za novinare.

DS Niš: Da li se "Tržnica" nalazi pred kolapsom?

Demokratska stranka izražava bojazan da je još jedno niško javno preduzeće pred kolapsom u kakvom se sada nalazi JKP "Gorica". Pre tri meseca direktor je najavio da će leto doneti povećanje broja zakupa tezgi i samim tim povećanje prihoda. Očigledno da ova pozajmica i blokada ukazuju da se predviđanja direktora nisu ostvarila.

Gradski odbor Demokratske stranke zahteva od rukovodstva Tržnice i Grada da u javnost iznesu konkretne podatke o finansijskoj siuaciji u kojoj se Tržnica nalazi i da se na vreme pozabave problemima u ovom preduzeću.

Kako je moguće da se Tržnica nalazi u teškoj situaciji, ako znamo da joj je prošle godine vraćeno u vlasništvo preko 100 lokala.

Šta se dešava sa uvozom 20 tona limuna, za koje je direktor izjavio da je to dobar poslovni potez  i da je cela količina prodata, a svedoci smo da su velike količine limuna završile u kontejneru. 

Šta se dešava sa najavljenim preseljenjem cvetne pijace na lokciji OTC, od koje očigledno i u 2019. godini nema ništa, jer se ništa tamo ne radi.

Da li se planiraju neka investiciona ulaganja u osavremenjavanju gradskih pijaca? 

-Zašto je doneta odluka da se zabrani parkiranje pored Durlanske pijace i ko od toga ima koristi?, pitaju niške demokrate.


#   Niš   DS   finansije   Tržnica JP   Gradski odbor   Mića Jevtić
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima