Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДС Ниш: Живи зид за “живи пренос”

rssBookmark and Share

Ниш 12.11.2015.

"Одборници опозиције у Скупштини града Ниша формирањем “живог зида” око говорнице онемогућили су одржавање данашње седнице и тиме јасно показали да неће дозволити доношење одлука које се тичу грађана Ниша, а да они немају прилику да то виде путем директног преноса."

ДС Ниш: Живи зид  за “живи пренос”

Овим речима описао је данашњу догађај, у скупштини града Ниша, председник Градског одбора Демократске странке у Нишу, Миодраг Станковић, и додао:

Седнице Скупштине града уживо се путем телевизије преносе од 27.јануара 1997. и не постоји ниједан разлог да се пренос напрасно укине након приватизације Нишке телевизије, о чему је актуелна власт требало да мисли кад је дозволилла приватизацију куће која је имала све услове  и разлоге да постане регионални јавни сервис.

У оваквим околностима, одборници опозије неће дозволити одржавање седница градског парламента.

Демократска странка Ниш чврсто стоји на позицији да је директан пренос скупштинских заседања једини транспарентан начин да грађани сазнају ко им и на какве начине кроји судбину, располаже буџетом, радним местима, и коначно – њиховим поверењем.

- Очекујемо од градских власти да омогуће директан пренос седница Скупштине града. Уколико ова власт мисли да ће гушењем јавне речи и слободе говора, нарочито у светлу чињенице да грађани имају право да буду информисани о томе како и ко троши њихов новац, онда је далеко од демократије у коју се куне, а још даље од праксе у Европској унији, којој наводно толико тежи, истакао је Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке Ниш, коментаришући данашња збивања.


#   Ниш   ДС   седница   медији   Миодраг Станковић   саопштење   Скупштина града Ниша   Јавни сервис   Регионални јавни сервис   ТВ пренос
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима